• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Kom op 1 november eens kijken in een logeerhuis

In Gelderland staan verschillende huizen waar kinderen kunnen komen logeren onder gespecialiseerde begeleiding. Kinderen van 6 tot 18 jaar met een vorm van autisme, ADHD, psychiatrisch probleem of met een lichte (verstandelijke) beperking. Op zaterdag 1 november zetten de logeerhuizen in Gelderland Midden en Zuid de deuren open. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Wat is zo fijn aan een logeerhuis?

In het logeerhuis wordt er even ‘gewoond’. Van vrijdagavond tot zondagmiddag zijn de kinderen in het huis, en soms ook delen van de vakantie. Alle dagelijkse en speciale activiteiten vinden plaats onder deskundige begeleiding. De begeleiders zijn pedagogische professionals, die goed aansluiten bij de mogelijkheden en ontwikkeling van de kinderen en jongeren. Deze voelen zich hierdoor op hun gemak in het huis en in het contact met de andere kinderen. En door het logeren krijgen de ouders even lucht in een intensieve opvoeding, tijd voor elkaar of voor andere kinderen in het gezin.

Het levert nieuwe energie op

Moeder Annemarie vertelt dat logeerhuis voor haar zoon van 9 echt een uitje is. Hij vindt de begeleiding leuk, het spelen met de andere kinderen, de activiteiten. ‘Kunnen we al gaan?’ vraagt hij vaak. Voor Annemarie is het echt even bijtanken. Een kind met ADHD kost gewoon heel veel energie. ‘Als mijn zoon gaat logeren, mis ik ‘m wel maar dat weekend levert mij enorm veel rust en nieuwe energie op.’

Met de verschillende logeerhuizen in Gelderland wordt het logeren met deskundige begeleiding, voor wie het nodig heeft, steeds dichter bij huis mogelijk gemaakt.

Ook van harte welkom in Ubbergen!

Op zaterdag 1 november bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen in ons logeerhuis: Hengstdal 2, Ubbergen (nabij Maartenskliniek), Ingang A, huisje 6.12

Tussen 13.00 en 17.00 uur geven begeleiders graag een rondleiding en informatie en staat er koffie, thee en fris klaar. Voor meer informatie kunt u altijd bellen met Romy Dijkstra T 088 356 12 07.

U kunt ook een bezoekje brengen aan:
Pluryn: Uranusstraat 34, Nijmegen (06 20 44 03 41)
Leo Kannerhuis: Scherpenkampweg 60, Nijmegen (088 357 44 70)
’s Heerenloo: Kappellekenslaan 45, Druten (088 037 40 00)
Siza: Kemperbergerweg 139 e, Arnhem (088 377 91 99)