• Telefoon 088 356 20 00
 • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Stage Ambulant hulpverlener (HBO) team Ambulant Kamertraining Foodvalley - Ede

Kom ervaring opdoen in de ambulante kamertraining.

Entrea lindenhout biedt specialistische orthopedagogische hulp en onderwijs aan kinderen in de knel en hun gezinnen. Voor kinderen, jongeren en gezinnen met complexe problematiek. Want juist in de meest complexe situaties willen we hulp en speciaal onderwijs kunnen bieden. Zo snel als het kan, zo kort als het kan én in samenhang. Vanuit onze visie dat alle kinderen thuis horen, of anders zo thuis mogelijk. Ons werkgebied is Gelderland, Overijssel, Noord-Oost Brabant en Noord-Limburg.

Stages bij entrea lindenhout

We vinden het belangrijk om van elkaar te leren. Daarom zijn stagiaires van de HBO opleiding Social Work (SPH/Pedagogiek/MWD) die afstuderen binnen het (uitstroom)profiel jeugdzorg van harte welkom om binnen onze organisatie ervaring op te doen.

Voor het schooljaar 2020/2021 kun je stage-ervaring opdoen in de functie van Ambulant hulpverlener binnen de Kamertraining voor 32 uren per week, in het ambulante team Foodvalley locatie Ede en standplaats Ede.

Inhoud van de stage

De module ambulante kamertraining is er op gericht om in een relatief kort tijdsbestek jongeren van 16 t/m 20 jaar te coachen zodat zij zelfstandig kunnen wonen en hun andere ontwikkelingstaken kunnen vervullen. Na afloop van de begeleiding is de jongere in staat om een huishouden te voeren, financiële zaken af te handelen, een dag invulling vol te houden (school en/of werk) en een netwerk op te bouwen en te onderhouden, waarbij bij voorkeur de relatie met familieleden geoptimaliseerd is. Soms komt daarbij dat justitiële zaken afgehandeld zijn, schulden in beheer zijn, een verslaving behandeld is of wordt, psychotherapeutische hulp gezocht of gevonden is. Ook kan de veiligheid van de jongere een doel zijn, vanwege verkeerde contacten in het netwerk (loverboys circuit b.v.). Verder kan contactherstel met ouders of andere familieleden een doel van de jongere zijn.

Omschrijving van de taken

 • begeleiden en ondersteunen van jongere op meerdere leefgebieden;
 • opstellen van een plan van aanpak met daarin doelen waaraan de jongere gedurende het traject gaat werken;
 • evalueren van een hulpverleningsplan, in samenwerking met de jongere;
 • contact leggen en onderhouden met andere disciplines;
 • verrichten van administratieve werkzaamheden.

Ben jij de persoon die...

 • Affiniteit heeft met jongeren en het vermogen heeft om hen in hun kracht te zetten;
 • Zelfstandig en gestructureerde kan werken;
 • Stressbestendig is;
 • Bereidheid is tot reflectie en feedback;
 • Flexibel is in werktijden.

Wij bieden jou

Wij bieden je stagebegeleiding door een vaste stagebegeleider binnen een zelfsturend team. De CAO-Jeugdzorg is van toepassing. De stagevergoeding bedraagt € 250,-- bruto per maand bij 32 uur per week. Bij een stage van minder uren per week, is de stagevergoeding naar rato. Verder bieden wij je een prima werksfeer bij een vitale en dynamische organisatie.

Heb je belangstelling?

Stuur ons vóór 9 maart 2020 je sollicitatiebrief en CV via deze website, onder vermelding van het vacaturenummer S.20905. Sollicitatiegesprekken vinden plaats vóór 27 april 2020.

Heb je vragen over deze stage, neem dan gerust contact op met de stagebegeleiders: l.jansen@entrealindenhout.nl en/of l.kamperman@entrealindenhout.nl

In verband met de grote hoeveelheid reacties vragen we je begrip voor het volgende:
Om zoveel mogelijk studenten een stagemogelijkheid te bieden, mag je maximaal op 2 stagevacatures solliciteren.

Solliciteer direct!

SollicitatieformulierIk heb het privacybeleid gelezen en ga akkoord
Velden met een * zijn verplicht