• Telefoon 088 356 20 00
  • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Stage Ambulant hulpverlener (HBO) 16Plus -Tapirstraat Nijmegen

Kom ervaring opdoen in ambulante hulpverlening

Entrea lindenhout biedt specialistische orthopedagogische hulp en onderwijs aan kinderen in de knel en hun gezinnen. Voor kinderen, jongeren en gezinnen met complexe problematiek. Want juist in de meest complexe situaties willen we hulp en speciaal onderwijs kunnen bieden. Zo snel als het kan, zo kort als het kan én in samenhang. Vanuit onze visie dat alle kinderen thuis horen, of anders zo thuis mogelijk. Ons werkgebied is Gelderland, Overijssel, Noord-Oost Brabant en Noord-Limburg.

Stages bij entrea lindenhout

We vinden het belangrijk om van elkaar te leren. Daarom zijn stagiaires van de HBO opleiding Social Work (Pedagogiek) die afstuderen binnen het (uitstroom) profiel jeugdzorg van harte welkom om binnen onze organisatie ervaring op te doen.

Voor het schooljaar 2020/2021 kun je stage-ervaring opdoen in de functie van Ambulant hulpverlener voor 32 uren per week, in afdeling/team 16PLUS locatie Tapirstraat standplaats Nijmegen.

Inhoud van de stage

Onze doelgroep bestaat uit jongeren van 16 jaar en ouder die problemen hebben op meerdere leefgebieden. We werken regio overstijgend.

Omschrijving van de taken

  • Je gaat als stagiaire van het 16PLUS team meelopen met alle collega’s en hopelijk eindig je met een eigen caseload. Daar waar de jongere wilt afspreken is waar je te vinden bent, soms is dat op een kantoor, soms op een school, dan weer bij de jongere thuis maar ook de Hema en de Mc Donalds behoren tot de mogelijkheden! Jij ziet de dingen die wel goed gaan en weet dat te gebruiken om een jongere te laten groeien. Dat doe je door de jongere zijn eigen doelen te laten ontdekken, vaardigheden aan te leren en vaak orde in chaos te scheppen.Door goed samen te werken met de jongere krijg je ook te maken met diverse andere betrokken partijen. In eerste instantie andere gezinsleden maar ook schoolmedewerkers en hulpverleners zoals voogden, jeugdreclasseerders en groepsleiders.Je kan op een actieve manier niets doen en als het linksom niet gaat dan kan jij creatief zijn. Je bent jezelf en weet dat op professionele wijze te combineren met je rol als hulpverlener.Je voert ambulante gezinsbehandeling uit waarbij de jongere op de eerste plaats komt en je krijgt te maken met dossiers en de daarbij horende verantwoordelijkheden. Contact met ouders, verwijzers, leraren enzovoorts, rapportages schrijven behoren uiteraard ook tot je werkzaamheden.

Ben jij de persoon die...

  • affiniteit en ervaring heeft met jongeren en hun veelal complexe (gezins)situaties;
  • zelfstandig en gestructureerd kan werken;
  • creatief en stressbestendig is.

Reageer dan op deze stagevacature!

Wij bieden jou

Wij bieden je stagebegeleiding door een vaste stagebegeleider binnen een zelfsturend team. De CAO-Jeugdzorg is van toepassing. De stagevergoeding bedraagt € 250,-- bruto per maand bij 32 uur per week. Bij een stage van minder uren per week, is de stagevergoeding naar rato. Verder bieden wij je een prima werksfeer bij een vitale en dynamische organisatie.

Heb je belangstelling?

Stuur ons vóór 9 maart je sollicitatiebrief en CV via deze website, onder vermelding van het vacaturenummer S20919. Sollicitatiegesprekken vinden plaats vóór 27 april 2020.
Heb je vragen over deze stage, neem dan gerust contact op met de stagebegeleider: Mark Steenhuis e-mail m.steenhuis@entrealindenhout.nl.

In verband met de grote hoeveelheid reacties vragen we je begrip voor het volgende:
Om zoveel mogelijk studenten een stagemogelijkheid te bieden, mag je maximaal op 2 stagevacatures solliciteren.

Solliciteer direct!

Sollicitatieformulier stageIk heb het privacybeleid gelezen en ga akkoord
Velden met een * zijn verplicht