• Telefoon 088 356 20 00
  • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Hoofdbewoner Ambulante Kamertraining

Wil jij graag hoofdbewoner worden in één van onze locaties in Tiel? Lees dan snel verder.

Doelgroep en locatie

Entrealindenhout heeft twee panden in Tiel waar twee of drie jongeren wonen samen met één hoofdbewoner (dit is een vrijwilliger van entrealindenhout). De hoofdbewoner heeft een signalerende functie, maar werkt niet als hulpverlener in de uitvoering. Hij zorgt ervoor dat alles zo goed mogelijk verloopt in huis. De jongeren krijgen ambulante begeleiding bij het zelfstandig leren worden en de ambulant begeleider heeft regelmatig contact met de hoofdbewoner. De hoofdbewoner bespreekt zijn observaties met de hulpverleners.

Wat ga je doen?

Een hoofdbewoner is een huisgenoot die zijn eigen leven leeft en daarnaast oog heeft voor de jongeren die in het huis wonen. Dit zorgt voor balans en voor leefritme in het pand. De hoofdbewoner laat zien hoe je een plek in de samenleving kunt innemen en welk gedrag daarbij hoort. Daarnaast heeft de hoofdbewoner een signaleringsrol en heeft hij regelmatig contact met de ambulant begeleiders over hoe het gaat in het huis.

Wat neem je mee?

De ‘ideale vrijwillige hoofdbewoner’ is evenwichtig, ‘open minded’ en geïnteresseerd. De hoofdbewoner heeft daarnaast ook een voorbeeld functie en geeft een gezond beeld weer van een (jong)volwassene die actief deelneemt aan de samenleving. Hij/zij moet in staat zijn afstand te bewaren tot de problematiek van de jongeren en op een prettige en open manier contact met hen onderhouden, zodat er sprake is van een prettige woonsfeer. De hoofdbewoner straalt een zekere mate van gezag uit om daarmee een veilige omgeving te creëren.

Wij bieden jou!

Een unieke ervaring omringd door jongeren, zonder dat je huur bent verschuldigd! Er wordt een vrijwilligersovereenkomst aangeboden. Je bewoont een kamer in de woning en leidt een eigen leven. De douche, de keuken en het toilet zijn voor gezamenlijk gebruik. Entrealindenhout biedt de hoofdbewoner ondersteuning in de vorm van werkbegeleiding en/of deskundigheidsbevordering.


Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplichting wanneer je wordt aangenomen.

Meer informatie?

Hebben we jou nieuwsgierig gemaakt? Dan ontvangen we jouw CV en korte motivatie graag o.v.v. vacaturenummer 2020-041. Heb je inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact op met Floor Kosterink via 06 30 64 26 70. Zij beantwoordt graag je vragen.

Solliciteer direct!

Sollicitatieformulier


Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord
Na verzenden ontvangt u een bevestiging per e-mail.
Zo niet, neem dan contact met ons op.
Velden met een * zijn verplicht