• Telefoon Contact
  • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Hoofdbewoner (YOIN) Wageningen

Ben jij minimaal 21 jaar (student of werkend), evenwichtig, open minded? Kun je zorgdragen voor een goede woonsfeer? Dan ben jij de ideale ‘vrijwillige’ hoofdbewoner!

Werken bij entrea lindenhout

Entrea lindenhout is één van de grote aanbieders van specialistische jeugdhulp in Gelderland. Onze keten van ondersteuning en zorg omvat (ambulante) specialistische jeugdhulp, diverse vormen van pleegzorg en speciaal onderwijs. We bieden aan kind en gezin hulp thuis, in wijk en buurt, met daghulp, op school, in een pleeggezin en in gezinshuis of behandelgroep. Dat doen we zo snel als het kan, zo kort als het kan én in samenhang.

Doelgroep en locatie

YOIN biedt GRATIS woonruimte in hartje centrum Wageningen, op 10 minuten fietsen van de universiteit, in een huis waar maximaal 6 alleenstaande minderjarige vluchtelingen van 16-18 jaar wonen. Deze jongeren in de woning worden door professionals van YOIN begeleid.

Wat ga je doen?

Van jou wordt verwacht dat je aandacht hebt voor het dagelijks reilen en zeilen van de jongeren, zonder de rol van begeleider op je te nemen. Je draagt zorg voor de balans en het leefritme in het pand. Een hoofdbewoner is een huisgenoot die zijn eigen leven leeft en daarnaast oog heeft voor de jongeren die in het huis wonen. De hoofdbewoner laat zien hoe je een plek in de samenleving kunt innemen en welk gedrag daar bij hoort.

In het ‘creëren van een fijne en veilige omgeving’ is onze overtuiging dat dit voor kinderen en jongeren thuis is. En als de hulp thuis niet kan of als een jongere op weg wil naar zelfstandigheid, dan is ‘zo thuis mogelijk’ ons uitgangspunt.

Wat neem je mee?

De ‘ideale vrijwillige hoofdbewoner’ is relatief jong (student, werkende jongere), evenwichtig, ‘open minded’ en geïnteresseerd. Je moet in staat zijn afstand te bewaren tot de problematiek van de jongeren en op een prettige en open manier contact met hen onderhouden, zodat er sprake is van een goede woonsfeer. Je hebt niet de rol van begeleider, maar je straalt een zekere mate van gezag uit om daarmee een veilige omgeving te creëren.

Wij bieden jou

GRATIS woonruimte in hartje centrum Wageningen voor 2 jaar, met gezamenlijk gebruik van keuken/douche/toilet, in een huis waar maximaal 6 alleenstaande minderjarige vluchtelingen van 16-18 jaar wonen.
Je bent géén huur verschuldigd. Er wordt een vrijwilligersovereenkomst aangeboden. Je bewoont een kamer in de woning en leidt je eigen leven. De douche, de keuken en het toilet zijn voor gezamenlijk gebruik. YOIN biedt de hoofdbewoner ondersteuning in de vorm van werkbegeleiding en/of deskundigheidsbevordering.
Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verplichting wanneer je wordt aangenomen.

Meer informatie

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Dan ontvangen we je CV en korte motivatie graag uiterlijk vóór 15 september 2019, o.v.v. vacaturenummer 2019-053. Heb je inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact op met Loes Lubbers, begeleider YOIN 06-51535201 l.lubbers@entrealindenhout.nl
of met Tijs Broekhuizen, begeleider YOIN 06-30137908 t.broekhuizen@entrealindenhout.nl. Zij beantwoorden graag je vragen.

  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
  • Een VOG-screening (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
  • Entrea lindenhout is lid van de Werkgeverij. Dit betekent dat je als (toekomstig) medewerker van deze organisatie jouw werkzekerheid vergroot, jouw kennis en netwerk kan ontwikkelen, dat je beter regie houdt op jouw loopbaan en meer voordelen. Kijk voor meer informatie en voor een overzicht van de deelnemende organisaties op www.dewerkgeverij.nl.
    Vermeld indien je werkzaam bent binnen de Werkgeverij dit duidelijk in je sollicitatiebrief.

Solliciteer direct!

Sollicitatieformulier

Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord