• Telefoon 088 356 20 00
 • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Jeugdzorgwerker

Voor onze behandelgroep 12+ zelfstandig wonen zijn wij op zoek naar een nieuwe collega om ons team te versterken. Ben jij die toegewijde professional? Dan komen we graag in contact met jou!

Ben jij een toegewijde professional die vanuit een fijne werkomgeving het vak van jeugdzorg wil uitoefenen? Wil jij een bijdrage leveren aan een veilige omgeving voor onze kinderen? Vind je het belangrijk dat de relatie centraal staat in de hulpverlening? Dan zijn wij ontzettend benieuwd naar jou!

Werken bij entrea lindenhout

Entrea lindenhout is één van de grote aanbieders van specialistische jeugdhulp in Gelderland. Onze keten van ondersteuning en zorg omvat (ambulante) specialistische jeugdhulp, diverse vormen van pleegzorg en speciaal onderwijs. We bieden aan kind en gezin hulp thuis, in wijk en buurt, met daghulp, op school, in een pleeggezin en in gezinshuis of behandelgroep. Dat doen we zo snel als het kan, zo kort als het kan én in samenhang.

Doelgroep en locatie

Op de Kaaplandstraat in Nijmegen wonen 9 jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Soms kunnen ze iets jonger of iets ouder zijn. De doelstelling is dat er plek is voor 6 jongeren met een behandeltraject. Daarnaast is er plek voor 3 jongeren die leren om zelfstandiger te gaan wonen. Zij hebben de nabijheid en begeleiding van de jeugdzorgwerkers die ook in de kleinschalige behandelgroep actief zijn. De medewerkers begeleiden zelf de doorstroom van behandelgroep naar kamertraining. De samenstelling van 6 behandeljongeren en 3 kamertrainingsjongeren kunnen variëren.

Wat ga je doen?

In de functie van jeugdzorgwerker ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning en begeleiding van jongeren met o.a. opvoedings- en gedragsproblemen op de groep. Samen met het team ga je op basis van individuele plannen de cliënt begeleiden. Je zorgt voor goede rapportages en verslaglegging. Je bent mentor van één of twee jongeren. Als mentor zijnde ben je verantwoordelijk voor het dossier van de cliënt. Daarnaast verricht je huishoudelijke en administratieve werkzaamheden.

Wat neem je mee?

 • Afgeronde relevante HBO opleiding en SKJ registratie;
 • Kennis van groepsdynamische processen, opvoedingstheorieën, gedragstherapeutische technieken en gangbare gedragsbeïnvloedinginstrumenten;
 • Kennis van interventies bij veelvoorkomende problemen en van systeemgericht, oplossingsgericht en netwerkgericht werken;
 • Kennis over ontwikkelingsfasen en -taken bij kinderen van alle leeftijden;
 • Actuele kennis van (wettelijke) procedures geldend voor de jeugdzorg;
 • Sleutelwoorden voor jou zijn: daadkrachtig, betrokken, flexibel, humoristisch, leergierig en out of the box kunnen denken.

Wij bieden jou!

 • Een werkplek voor 12 maanden met uitzicht op een vaste aanstelling en een salaris in schaal 8 van minimaal € 2403,37 en maximaal € 3568,98 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur;
 • Een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsplan en diverse collectieve verzekeringen waaronder een zorgverzekering;
 • Trainingen via ons opleidingsportaal;
 • Een kans om (in)direct verschil te maken in het leven van een kind;
 • De mogelijkheid om aan de slag te gaan binnen een zelfsturend team.

Meer informatie

Hebben we jou nieuwsgierig gemaakt? Dan ontvangen we jouw CV en korte motivatie graag vóór 8 juni o.v.v. vacaturenummer 2020-036. Heb je inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact op met het team van de Kaaplandstraat via 06 479 476 56. Zij beantwoorden graag je vragen.

De sollicitatie gesprekken zullen plaats vinden in week 25 en 26.

 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Een VOG-screening (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
 • Entrea lindenhout is lid van de Werkgeverij. Dit betekent dat je als (toekomstig) medewerker van deze organisatie jouw werkzekerheid vergroot, jouw kennis en netwerk kan ontwikkelen, dat je beter regie houdt op jouw loopbaan en meer voordelen. Kijk voor meer informatie en voor een overzicht van de deelnemende organisaties op www.dewerkgeverij.nl.

Solliciteer direct!

Sollicitatieformulier


Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord
Na verzenden ontvangt u een bevestiging per e-mail.
Zo niet, neem dan contact met ons op.
Velden met een * zijn verplicht