• Telefoon 088 356 20 00
 • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Jeugdzorgwerker ambulant/Ambulant gezinsbehandelaar

Ben jij bescheiden en onderzoekend, nieuwsgierig en weet jij je veerkrachtig op te stellen in gezinnen en durf jij je ego los te laten en jezelf klein te maken, dan zijn wij op zoek naar jou!

Jeugdzorgwerker ambulant/Ambulant gezinsbehandelaar

Ben jij bereid om je visie op hoe je hulp verleent te onderzoeken? Ben jij bescheiden en onderzoekend, nieuwsgierig en weet jij je veerkrachtig op te stellen in gezinnen en durf jij je ego los te laten en jezelf klein te maken, dan is dit de baan voor jou!

Werken bij entrea lindenhout

Entrea lindenhout is één van de grote aanbieders van specialistische jeugdhulp in Gelderland. Onze keten van ondersteuning en zorg omvat (ambulante) specialistische jeugdhulp, diverse vormen van pleegzorg en speciaal onderwijs. We bieden aan kind en gezin hulp thuis, in wijk en buurt, met daghulp, op school, in een pleeggezin en in gezinshuis of behandelgroep. Dat doen we zo snel als het kan, zo kort als het kan én in samenhang.

Doelgroep en locatie

Het InVerbindingsteam met JIM bestaat uit een intersectoraal samengesteld team van medewerkers van entrea lindenhout, Pluryn (LVB), Karakter (jeugd GGZ) en JBG. Samen bied je hulp aan gezinnen met jongeren in de leeftijd tussen 12-23 jaar met dusdanige complexe (gezins)problematiek dat thuis-wonen niet langer vanzelfsprekend is. Het doel is om de uithuisplaatsing te voorkomen of - als het niet anders kan- zo kort mogelijk te laten duren. Dit doen we middels de JIM-aanpak. Bij de start van de hulpverlening vragen we de jongere wie er uit het eigen netwerk met ons mee kan denken en werken om de problemen aan te pakken. De ervaring is dat door deze samenwerking met het informele steunsysteem de aanhoudende impasse op duurzame wijze kan worden doorbroken.

Je collega’s van het InVerbindingsteam
Je komt te werken in een positief en energiek team wat bestaat uit circa 5 super leuke, enthousiaste collega’s uit verschillende organisaties (binnenring). Vanuit entrea lindenhout is een systeemtherapeut onderdeel van het team waarmee je (gezamenlijke) casuïstiek bespreekt. Daarnaast is er een gedragswetenschapper op consultbasis verbonden (buitenring). Ook heb je met collega’s bijeenkomsten om te reflecteren op je werk. Het team is op zoek is naar iemand die zin heeft in verandering in zijn persoonlijke leven en carrière, waarbij hij/zij niet terugdeinst voor werken met weerstand en parallelprocessen. Het team werkt op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen en geeft jou de ruimte om jezelf te zijn en je te ontwikkelen. Tevredenheid van onze collega’s is onze prioriteit!

Wat ga je doen?

Als jeugdzorgwerker/ambulant gezinsbehandelaar bij in het InVerbindingsteam bied je ambulante en intensieve hulp/behandeling in de thuissituatie. Je werkt volgens de JIM-methodiek (Jouw Ingebrachte Mentor). Je wordt hiervoor eerst getraind en tussentijds begeleid door de JIM coaches. Als jeugdzorgwerker van JIM/ambulante gezinsbehandelaar binnen het InVerbindingsteam durf je een stap terug te doen, zodat het gezin samen met de JIM in beweging kan komen en de regie kan pakken. Je gelooft in de kracht en de deskundigheid van het netwerk van de jongere en het gezin. Je rapporteert over de voortgang en houdt andere betrokkenen op de hoogte. Als uithuisplaatsing toch nodig is, werk je nauw samen met de betreffende verwijzers en residentiële voorzieningen. Je levert behandeling op maat en werkt nauw samen met je team en de professionals rondom het gezin.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde en relevante HBO-opleiding, incl. SKJ-registratie;
 • Kennis en kunde in systemisch werken met gezinnen met complexe problematiek. Kennis over en ervaring met interactieprocessen en loyaliteitsvraagstukken zijn een voorwaarde om met de JIM aanpak te werken;
 • Je hebt affiniteit met LVB-problematiek of psychiatrie. Daarnaast is ervaring met outreachend werken een pré;
 • Je bent open, flexibel en creatief. Je kunt reflecteren op jezelf en vindt het belangrijk om op basis van gelijkwaardigheid samen te werken.

Wij bieden jou!

 • De duur van het contract is in ieder geval 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris in schaal 9 van minimaal € 2.603,56 en maximaal € 3.888,56 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur;
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen als hulpverlener door middel van een nieuwe manier van werken.

Meer informatie?

Hebben we jou nieuwsgierig gemaakt? Dan ontvangen we jouw CV en korte motivatie onder vermelding van vacaturenummer 2020-065
graag vóór 20 september 2020. Heb je inhoudelijke vragen over de functie, neem dan tot 10 augustus 2020 contact op met Eline Geerlings via 06-15423130. Vanaf 10 augustus 2020 kun je bellen met Anne-Laurien Bos via 06-82936823. Zij beantwoorden graag je vragen.

 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Een VOG-screening (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
 • Entrea lindenhout is lid van de Werkgeverij. Dit betekent dat je als (toekomstig) medewerker van deze organisatie jouw werkzekerheid vergroot, jouw kennis en netwerk kan ontwikkelen, dat je beter regie houdt op jouw loopbaan en meer voordelen. Kijk voor meer informatie en voor een overzicht van de deelnemende organisaties op www.dewerkgeverij.nl.

Solliciteer direct!

Sollicitatieformulier


Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord
Na verzenden ontvangt u een bevestiging per e-mail.
Zo niet, neem dan contact met ons op.
Velden met een * zijn verplicht