• Telefoon 088 356 20 00
 • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Jeugdzorgwerker ambulant

Ben jij een toegewijde professional die vanuit een fijne werkomgeving het vak van jeugdzorg wil uitoefenen? Lees dan snel verder!

Ben jij een toegewijde professional die vanuit een fijne werkomgeving het vak van jeugdzorg wil uitoefenen? Wil jij een bijdrage leveren aan een veilige omgeving voor onze kinderen? Vind je het belangrijk dat de relatie centraal staat in de hulpverlening? Dan zijn wij ontzettend benieuwd naar jou!

Werken bij entrea lindenhout

Entrea lindenhout is één van de grote aanbieders van specialistische jeugdhulp in Gelderland. Onze keten van ondersteuning en zorg omvat (ambulante) specialistische jeugdhulp, diverse vormen van pleegzorg en speciaal onderwijs. We bieden aan kind en gezin hulp thuis, in wijk en buurt, met daghulp, op school, in een pleeggezin en in gezinshuis of behandelgroep. Dat doen we zo snel als het kan, zo kort als het kan én in samenhang.

Doelgroep en locatie

In Doesburg ben je als jeugdzorgwerker ambulant werkzaam in en met de gezinnen met kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 - 27 jaar, waarbij het gaat om diverse opvoedingsvragen en opvoedingsproblemen. Binnen deze gezinnen is regelmatig sprake van problemen op meerdere leefgebieden.

Elke situatie is anders en vraagt een andere aanpak. Daarom is je werk als jeugdzorgwerker ambulant zeer afwisselend!

Wat ga je doen?

Algemeen:
Specifiek in de rol van jeugdzorgwerker ben je de generalist op het gebied van complexe opgroei- en opvoedproblematiek. Je versterkt de zelfredzaamheid van het omgaan met problemen rondom de opvoeding, het inzetten van opvoed- en opgroeiondersteuning en waar nodig het organiseren en coördineren van hulp en ondersteuning. Je werkt vanuit de overtuiging dat de ontwikkeling en de veiligheid van het kind voorop staat en dat die zorg ingezet wordt die noodzakelijk is om dit te borgen. Je bent in staat hierin je positie in te nemen.

Casusregie:

Als jeugdzorgwerker voer je over het gehele hulpverleningstraject regie. Je bent de verbindende factor tussen de betrokken zorgaanbieders en het gezin om de onderlinge samenwerking te optimaliseren. Je bent verantwoordelijk voor het organiseren van evaluaties. Hiernaast verzorg je in samenwerking met de backoffice van de gemeente Doesburg de beschikkingen.

Casemanagement:

We werken systeemgericht en competentieversterkend. Je brengt samen met de gezinnen de hulpvraag van de en de (sociale) omgeving in kaart. Ook durf je complexe onderwerpen bespreekbaar te maken. Alle doelen leg je duidelijk vast in begeleidingsplannen. Het doel is de zelfredzaamheid van de gezinnen te versterken en daarmee de doelen te behalen. Je werkt veelal zelfstandig en bent verantwoordelijk voor jouw cliënten.

In het ‘creëren van een fijne en veilige omgeving’ is onze overtuiging dat dit voor kinderen en jongeren thuis is. En als de hulp thuis niet kan of als een jongere op weg wil naar zelfstandigheid, dan is ‘zo thuis mogelijk’ ons uitgangspunt.

Wat neem je mee?

 • Je beschikt over een afgeronde en relevante HBO-opleiding, eventueel aangevuld met een IAG-opleiding;
 • Je bent SKJ-geregistreerd;
 • Je hebt affiniteit en ervaring met kinderen en hun veelal complexe gezinssituaties;
 • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van systemgericht werken;
 • Je kunt zelfstandig, oplossingsgericht en gestructureerd werken;
 • Je bent stressbestendig;
 • Je bent bereid tot reflectie en feedback;
 • Je beschikt over goede uitdrukkingsvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Wij bieden jou!

 • Een jaarcontract en een salaris in schaal 9 van minimaal € 2.603,56 en maximaal € 3.888,56 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur;
 • Een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsplan en diverse collectieve verzekeringen waaronder een zorgverzekering;
 • Aandacht voor en mogelijkheden tot leren en ontwikkelen middels ons opleidingenportaal en uitgebreid intern en extern scholingsaanbod;
 • Een kans om (in)direct verschil te maken in het leven van een kind.

Meer informatie?

Hebben we jou nieuwsgierig gemaakt? Dan ontvangen we jouw CV en korte motivatie graag uiterlijk 30 mei a.s. o.v.v vacaturenummer 2022-051. Heb je inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact op met Jose Koster via j.koster@entrealindenhout.nl of 06-12947387. Zij beantwoordt graag je vragen.

Mensen met een andere culturele achtergrond en/of mannen worden nadrukkelijk uitgenodigd om te reageren.

 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Een VOG-screening (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
 • Entrea lindenhout is lid van de Werkgeverij. Dit betekent dat je als (toekomstig) medewerker van deze organisatie jouw werkzekerheid vergroot, jouw kennis en netwerk kan ontwikkelen, dat je beter regie houdt op jouw loopbaan en meer voordelen. Kijk voor meer informatie en voor een overzicht van de deelnemende organisaties op www.dewerkgeverij.nl.
  Vermeld indien je werkzaam bent binnen de Werkgeverij dit duidelijk in je sollicitatiebrief.

Solliciteer direct!

Sollicitatieformulier


Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord
Na verzenden ontvangt u een bevestiging per e-mail.
Zo niet, neem dan contact met ons op.
Velden met een * zijn verplicht