• Telefoon 088 356 20 00
 • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Stage Jeugdzorgwerker (HBO) Team Wielewaai/Klimboom - Tiel

Kom ervaring opdoen in dagbehandeling (5-12 jaar)

Entrea lindenhout biedt specialistische orthopedagogische hulp en onderwijs aan kinderen in de knel en hun gezinnen. Voor kinderen, jongeren en gezinnen met complexe problematiek. Want juist in de meest complexe situaties willen we hulp en speciaal onderwijs kunnen bieden. Zo snel als het kan, zo kort als het kan én in samenhang. Vanuit onze visie dat alle kinderen thuis horen, of anders zo thuis mogelijk. Ons werkgebied is Gelderland, Overijssel, Noord-Oost Brabant en Noord-Limburg.

Stages bij entrea lindenhout

We vinden het belangrijk om van elkaar te leren. Daarom zijn stagiaires van de HBO opleiding Social Work (SPH/Pedagogiek) die afstuderen binnen het (uitstroom)profiel jeugdzorg van harte welkom om binnen onze organisatie ervaring op te doen.

Voor het schooljaar 2020/2021 kunnen twee stagiaires stage-ervaring opdoen in de functie van Jeugdzorgwerker voor 32 uren per week, in afdeling/team de Wielewaai en de Klimboom, locatie Tiel.

Inhoud van de stage

De dagbehandeling biedt hulp aan kinderen in de basisschoolleeftijd van 5 tot 12 jaar met een ontwikkelingsachterstand. Dit kan zijn op cognitief, motorisch, sociaal en/of emotioneel gebied. Zowel de problematiek van het kind zelf als de omgevingsfactoren kunnen hierbij een rol spelen. Vaak is er sprake van gedragsproblematiek. In de dagbehandelingsgroep wordt door middel van groeps- en individuele activiteiten gewerkt aan de behandeldoelen van het kind. Er wordt veel aandacht besteed aan sfeer en gezelligheid en het bieden van een veilige omgeving waarin het kind zich kan ontwikkelen.

De dagbehandeling bestaat uit twee groepen: De Klimboom en De Wielewaai. Op beide groepen zijn 6 kinderen en een team dat bestaat uit twee jeugdzorgwerkers, een gedragswetenschapper en een stagiaire. Van maandag t/m donderdag komen de kinderen na schooltijd naar de groep. Hier wordt aandacht besteed aan allerlei vaardigheden die ze (nog) onvoldoende beheersen, bijv. omgaan met emoties, samen spelen en het oplossen van conflicten. Er wordt nauw samen gewerkt met de ouder(s)/verzorger(s) van het kind. Daarnaast is er een samenwerking met Entrea onderwijs en regulier basisonderwijs.

Binnen de dagbehandelingsgroepen wordt met een multidisciplinair team samengewerkt. Het kernteam bestaat uit jeugdzorgwerkers en een gedragswetenschapper. Daarnaast kan er samen gewerkt worden met een ambulant medewerker, kindtrainer en externe instanties zoals Karakter.

Het behandelingsaanbod bestaat uit:

 • Behandeling en begeleiding in de leefgroep;
 • Behandeling en begeleiding gecombineerd met in- en extern onderwijs
 • Gezinsondersteuning: begeleiding door een ambulante begeleider, pedagogische en praktische ondersteuning door jeugdzorgwerker, ouderbijeenkomsten.

Omschrijving van de taken

Onder begeleiding van een jeugdzorgwerker kun je de volgende taken leren:

 • Het observeren van kinderen in de groep (eventueel klas) en een analyse maken van deze observaties;
 • Behandeling van kinderen in groepsverband maar tevens ook gericht op de problematiek van het individuele kind
 • Bijdrage leveren aan de behandelingsplannen en behandelplanbesprekingen;
 • Gerichte activiteiten aanbieden, rekening houdend met de individuele mogelijkheden van kinderen en groep;
 • Oudercontacten;
 • Mentorschap met de bijbehorende taken, zoals;
  - Kennismakingsgesprek voorbereiden, inplannen en uitvoeren
  - Onderhouden van school- en oudercontacten
  - Behandelproces bewaken
  - Handelingsplan schrijven en uitvoeren
  - Evaluatieplan schrijven en bespreken met alle betrokkenen
 • Deelname aan teambesprekingen;
 • Notuleren, verslagen schrijven (o.a. handelingsplan/evaluatieplan).

Ben jij de persoon die...

 • Affiniteit heeft met de doelgroep;
 • Zelfstandig kan werken binnen een multidisciplinair team;
 • Behandelgericht en oplossingsgericht wil werken;
 • Van een uitdaging houdt en stevig in zijn/haar schoenen staat;
 • Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag stage kan lopen.

Wij bieden jou

Wij bieden je stagebegeleiding door een vaste stagebegeleider binnen een zelfsturend team. De CAO-Jeugdzorg is van toepassing. De stagevergoeding bedraagt € 250,-- bruto per maand bij 32 uur per week. Bij een stage van minder uren per week, is de stagevergoeding naar rato. Verder bieden wij je een prima werksfeer bij een vitale en dynamische organisatie.

Heb je belangstelling?

Stuur ons vóór 9 maart 2020 je sollicitatiebrief en CV via deze website, onder vermelding van het vacaturenummer S20916. Sollicitatiegesprekken vinden plaats tussen eind maart en begin april.

Heb je vragen over deze stage, neem dan gerust contact op met de stagebegeleider: Olga El Madaoui e-mail o.elmadaoui@entrealindenhout.nl.

In verband met de grote hoeveelheid reacties vragen we je begrip voor het volgende:
Om zoveel mogelijk studenten een stagemogelijkheid te bieden, mag je maximaal op 2 stagevacatures solliciteren.

Solliciteer direct!

Sollicitatieformulier stageIk heb het privacybeleid gelezen en ga akkoord
Velden met een * zijn verplicht