• Telefoon 088 356 20 00
 • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Jeugdzorgwerker Het Woonhuis

Wil jij onze kinderen bij het Woonhuis een tweede huis bieden? Wil jij een bijdrage leveren aan een plek waar de kinderen zich veilig en prettig voelen en waar ze onvoorwaardelijk mogen zijn; een thuis-gelijkende situatie?! Dan willen wij jou graag ontmoeten!

Ben jij een toegewijde professional die vanuit een fijne werkomgeving het vak van jeugdzorg wil uitoefenen? Wil jij een bijdrage leveren aan een veilige omgeving voor onze kinderen? Vind je het belangrijk dat de relatie centraal staat in de hulpverlening? Dan zijn wij ontzettend benieuwd naar jou!

Werken bij entrea lindenhout

Entrea lindenhout is één van de grote aanbieders van specialistische jeugdhulp in Gelderland. Onze keten van ondersteuning en zorg omvat (ambulante) specialistische jeugdhulp, diverse vormen van pleegzorg en speciaal onderwijs. We bieden aan kind en gezin hulp thuis, in wijk en buurt, met daghulp, op school, in een pleeggezin en in gezinshuis of behandelgroep. Dat doen we zo snel als het kan, zo kort als het kan én in samenhang.

Doelgroep en locatie

Het Woonhuis is op de locatie Hengstdal in Ubbergen. Wij zijn een gezinshuis Plus en bieden begeleiding en behandeling aan kinderen en jongeren in de leeftijd van 6-21 jaar met een IQ van 70 of hoger. Op dit moment wonen er bij het Woonhuis 4 kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar.'

Bij deze kinderen is sprake van complexe internaliserende problematiek en ze hebben al veel meegemaakt. Daarnaast hebben ze al van meerdere hulpvormen gebruik gemaakt (pleegzorg, gezinshuis etc.), maar deze bleken om verschillende redenen niet voldoende aan te sluiten bij het kind. Door verschillende omstandigheden zijn de ouders van deze kinderen en jongeren momenteel niet in staat om de opvoedersrol in te vullen. Dat maakt dat deze kinderen en jongeren op dit moment geen perspectief hebben op een (volledige) thuisplaatsing.

Het Woonhuis is een tweede thuis voor de kinderen. Het is een plek waar ze zich veilig en prettig voelen en waar ze onvoorwaardelijk mogen zijn; een thuis-gelijkende situatie.

In ons gezinshuis plus rouleren de volwassenen, zodat de kinderen iedere dag een nieuwe start kunnen maken. Dit is een bewuste keuze die te maken heeft met de hechtingsproblematiek van de kinderen. Het Woonhuis team bestaat uit een klein team van 5 volwassenen met daarnaast vaste invalkrachten.

In het Woonhuis hebben gezinsleden en het netwerk van de kinderen een duidelijke, actieve rol. We werken nauw samen met netwerk van het kind om zo aan een reëel toekomstperspectief te werken.

Tegelijkertijd zijn de professionele opvoeders wel langdurig en nabij genoeg om veilige hechtingsgedrag bij de kinderen te kunnen stimuleren en te helpen ontwikkelen. Bij de selectie van professionals wordt dan ook aan teamleden gevraagd om zich voor langere tijd aan de kinderen en het Woonhuis te verbinden.

De begeleiding is er (vanuit een ouder - kind verhouding) op gericht dat de kinderen kunnen opgroeien tot zelfstandig functionerende personen. De kinderen worden in een zo normaal mogelijke sfeer opgevoed, waarbij kinderen zich veilig en geborgen voelen en gestimuleerd worden in hun eigen ontwikkeling. We doen dit vanuit normen en waarden die afgestemd worden op de kinderen en hun netwerk.

Daarnaast kan er behandeling worden ingezet als de ontwikkeling van een kind stagneert of achteruit gaat. Deze behandeling is op maat voor het individuele kind. Dit betekent dat er per kind aparte doelen opgesteld worden of meegenomen worden in het toekomstplan. De doelen worden afgestemd op de ontwikkeltaken van het betreffende kind in samenspraak met het netwerk.

Wat ga je doen?

In de functie van Jeugdzorgwerker ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning en begeleiding van kinderen en jongeren met o.a. opvoedings- en gedragsproblemen in het gezinshuis. Samen met het team van het Woonhuis ga je op basis van de individuele plannen de cliënt begeleiden. Je zorgt voor goede rapportages en overdracht van het dossier van de cliënt. Daarnaast verricht je huishoudelijke en administratieve werkzaamheden.

In het ‘creëren van een fijne en veilige omgeving’ is onze overtuiging dat dit voor kinderen en jongeren thuis is. En als de hulp thuis niet kan of als een jongere op weg wil naar zelfstandigheid, dan is ‘zo thuis mogelijk’ ons uitgangspunt.

Wat neem je mee?

 • Afgeronde relevante HBO opleiding en SKJ registratie; 
 • Kennis van groepsdynamische processen, opvoedingstheorieën, gedragstherapeutische technieken en gangbare gedragsbeïnvloedinginstrumenten; 
 • Kennis van interventies bij veelvoorkomende problemen en van systeemgericht, oplossingsgericht en netwerkgericht werken; 
 • Kennis over ontwikkelingsfasen en -taken bij kinderen van alle leeftijden; 
 • Actuele kennis van (wettelijke) procedures geldend voor de jeugdzorg; 
 • Ervaring en affiniteit in het werken met pubers, JIM en werken vanuit je hart;
 • Sleutelwoorden voor jou zijn: daadkrachtig, leergierig, ondernemend, betrokken en flexibel en out of the box kunnen denken.

Wij bieden jou!

 • Een jaarcontract en een salaris in schaal 8 van minimaal € 2.403,37 en maximaal € 3.568,98 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur; 
 • Een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsplan en diverse collectieve verzekeringen waaronder een zorgverzekering; 
 • Trainingen via ons opleidingsportaal; 
 • Een kans om (in)direct verschil te maken in het leven van een kind; 
 • De mogelijkheid om aan de slag te gaan binnen een zelfsturend team en één van de teamtaken die hierbij horen op je te nemen.

Meer informatie

Hebben we jou nieuwsgierig gemaakt? Dan ontvangen we jouw CV en korte motivatie graag uiterlijk 18 mei 2022 o.v.v. vacaturenummer 2022-046. Heb je inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact op met het Woonhuis via 06-47353304. Zij beantwoorden graag je vragen.


 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Een VOG-screening (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
 • Entrea lindenhout is lid van de Werkgeverij. Dit betekent dat je als (toekomstig) medewerker van deze organisatie jouw werkzekerheid vergroot, jouw kennis en netwerk kan ontwikkelen, dat je beter regie houdt op jouw loopbaan en meer voordelen. Kijk voor meer informatie en voor een overzicht van de deelnemende organisaties op www.dewerkgeverij.nl.
  Vermeld indien je werkzaam bent binnen de Werkgeverij dit duidelijk in je sollicitatiebrief.

Solliciteer direct!

Sollicitatieformulier


Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord
Na verzenden ontvangt u een bevestiging per e-mail.
Zo niet, neem dan contact met ons op.
Velden met een * zijn verplicht