• Telefoon 088 356 20 00
 • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Stage Jeugdzorgwerker Pleegzorg (HBO) team Achterhoek - Doetinchem

Kom ervaring opdoen in de begeleiding in pleegzorg

Entrea lindenhout biedt specialistische orthopedagogische hulp en onderwijs aan kinderen in de knel en hun gezinnen. Voor kinderen, jongeren en gezinnen met complexe problematiek. Want juist in de meest complexe situaties willen we hulp en speciaal onderwijs kunnen bieden. Zo snel als het kan, zo kort als het kan én in samenhang. Vanuit onze visie dat alle kinderen thuis horen, of anders zo thuis mogelijk. Ons werkgebied is Gelderland, Overijssel, Noord-Oost Brabant en Noord-Limburg.

Stages bij entrea lindenhout

We vinden het belangrijk om van elkaar te leren. Daarom zijn stagiaires van de HBO opleiding Social Work (SPH/Pedagogiek/MWD) die afstuderen binnen het (uitstroom)profiel jeugdzorg van harte welkom om binnen onze organisatie ervaring op te doen.

Voor het schooljaar 2020-2021 kun je stage-ervaring opdoen in de functie van Jeugdzorgwerker Pleegzorg voor 32 uren per week, in afdeling/team Pleegzorgteam Achterhoek, locatie Achterhoek en standplaats Doetinchem.

Inhoud van de stage

Wanneer er problemen zijn en een kind (even) niet thuis kan wonen, door kind problematiek en/of ouder(systeem) problematiek, is er pleegzorg. Een opvoedingssituatie die het meest in de buurt komt van de gewone leefwereld van een kind. Opvang in een gezinssituatie, het liefst dichtbij de eigen woonomgeving, in de buurt van familie, school en vriendjes. Als een kind (tijdelijk) niet thuis kan wonen, wordt altijd eerst gekeken binnen het netwerk van het gezin of opvang mogelijk is. Als dat niet zo is, dan bieden de pleeggezinnen aangesloten bij onze organisatie een oplossing. Het kind komt terecht in een gezinssituatie en kan hier opgroeien tot het weer terug gaat naar huis.

Omschrijving van de taken

De functie van Jeugdzorgwerker Pleegzorg richt zich op de begeleiding en ondersteuning van de cliënt (pleegkind en ouders) en de pleegouders en treedt op als schakel tussen de ouders, pleegouders, de gezinsvoogd en het wijkteam. Het doel is de kwaliteit van het verloop van de pleeggezin-plaatsing te bevorderen en waar mogelijk de terugkeer van het kind naar het eigen gezin te ondersteunen.

Als stagiaire Jeugdzorgwerker Pleegzorg ondersteun je de Jeugdzorgwerker Pleegzorg bij de volgende taken:

 • Informatie geven aan ouders over de mogelijkheden en werkwijze van pleegzorg;
 • Informatie verschaffen over de mogelijkheden van pleegzorg aan de wijkteams;
 • Begeleiden en ondersteunen van de cliënt (pleegkind en ouders) en pleegouders, gericht op realisatie van het plan van aanpak van de begeleiding van het (pleeg)kind
 • Met de cliënt (pleegkind en ouders) en pleegouders (periodiek) het plan van aanpak en de pleeggezinplaatsing evalueren;
 • Het aanleveren van rapportage aangaande het hulpverleningsproces; de benodigde gegevens registreren ten behoeve van de (elektronische) dossiervorming;
 • Het scheppen van de randvoorwaarden waaronder pleegouders hun werk kunnen doen (financiën, regelgeving, juridische zaken);
 • Uitvoeren van netwerkonderzoek;
 • Jaarlijks het pleegouderschap evalueren met pleegouders;
 • Onderhouden van contacten, informeren en actief samenwerking zoeken met externe partners.

Ben jij de persoon die...

 • Zowel in teamverband als individueel kan werken?
 • Interesse heeft in het elders wonen en opgroeien van kinderen?
 • Lef heeft en initiatief durft te tonen?
 • Beschikt over ruime sociale vaardigheden?
 • Bereid is om te leren en te reflecteren?
 • In het bezit is van een rijbewijs en beschikking heeft over een auto?

Wij bieden jou

Wij bieden je stagebegeleiding door een vaste stagebegeleider binnen een zelfsturend team. De CAO-Jeugdzorg is van toepassing. De stagevergoeding bedraagt € 250,-- bruto per maand bij 32 uur per week. Bij een stage van minder uren per week, is de stagevergoeding naar rato. Verder bieden wij je een prima werksfeer bij een vitale en dynamische organisatie.

Heb je belangstelling?

Stuur ons vóór 9 maart 2020 je sollicitatiebrief en CV via onderstaand sollicitatieformulier, onder vermelding van het vacaturenummer S20904.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats vóór 27 april 2020.

Heb je vragen over deze stage, neem dan gerust contact op met de stagebegeleider: Anke Nijenhuis, via telefoonnummer 06-23650609.

In verband met de grote hoeveelheid reacties vragen we je begrip voor het volgende:
Om zoveel mogelijk studenten een stagemogelijkheid te bieden, mag je maximaal op 2 stagevacatures solliciteren.

Solliciteer direct!

Sollicitatieformulier stageIk heb het privacybeleid gelezen en ga akkoord
Velden met een * zijn verplicht