• Telefoon 088 356 20 00
 • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Jeugdzorgwerker pleegzorg Arnhem/Liemers-Rijnoever

Arnhem/Liemers-Rijnoever 24 uur per week per z.s.m.

Wil jij je vanuit je hart inzetten voor kinderen, jongeren en gezinnen in kwetsbare omstandigheden? Dan komen we graag met jou in contact.

Werken bij entrea lindenhout

Entrea lindenhout is één van de grote aanbieders van specialistische jeugdhulp in Gelderland. Onze keten van ondersteuning en zorg omvat (ambulante) specialistische jeugdhulp, diverse vormen van pleegzorg en speciaal onderwijs. We bieden aan kind en gezin hulp thuis, in wijk en buurt, met daghulp, op school, in een pleeggezin en in gezinshuis of behandelgroep. Dat doen we zo snel als het kan, zo kort als het kan én in samenhang.

Hoe ziet je werk als jeugdzorgwerker pleegzorg eruit?

Je werkdag begint met een telefoontje van het wijkteam. Zij doen een aanmelding voor een kind die een (tijdelijk) pleeggezin nodig heeft. Je geeft uitleg aan ouders en wijkteam over de verschillende vormen en werkwijze van pleegzorg. Samen met hen zoek je naar wat belangrijk is voor dit kind en het gezin. Is er iemand in het netwerk die tijdelijk ondersteuning kan bieden of moeten we kijken wat we aan bestandspleegouders hebben? Is het een schoolgaand kind waarbij we willen kijken naar een gezin in de omgeving van de school? Zijn er mensen in het netwerk die hier wel belangstelling voor hebben en voeren we dan een netwerkonderzoek uit om te kijken naar de geschiktheid van hen?

Gelukkig vonden we snel fijne pleegouders voor dit kind en met alle betrokken partijen stellen we een hulpverleningsplan op voor het kind, een pleegouderbegeleidingsplan voor pleegouders en gaan we regelmatig op huisbezoek en kijken we periodiek naar de veiligheid van dit kind. Omdat we één wereld willen creëren voor het pleegkind spreken we open en transparant met ouders over hoe het gaat met hun kind en werken we samen met alle voor het kind belangrijke mensen. We rapporteren dit feitelijk in ons (digitale) rapportagesysteem. Nadat er veel hulpverlening was ingezet en een collega jeugdzorgwerker pleegzorg een perspectiefonderzoek uitvoerde bleek helaas na een jaar dat het kind niet terug naar huis kon.

Het doel van de geboden hulp is de kwaliteit van de pleeggezinplaatsing te bevorderen en waar mogelijk een terugkeer van het kind naar het eigen gezin te ondersteunen. Naast bovenstaande fictieve situatie heeft onze functie nog meer uitdagende kanten zoals (online) afspraken met bijvoorbeeld collega hulpverleners, gecertificeerde instellingen, ouders en pleegouders over bijvoorbeeld de bezoekregeling of therapie van een kind.

Oftewel wil jij je vanuit je hart inzetten voor kinderen, jongeren en gezinnen in kwetsbare omstandigheden? Dan komen we graag met jou in contact.

Waar kom je te werken?

Klinkt dit jou goed in de oren? Werkdagen die elke dag weer anders zijn. Dat je agenda niet altijd leidend is, maar soms ook wat er op je pad komt? Gelukkig kun je bij deze complexe baan steunen op je team, gedragswetenschapper en manager. Samen met een of twee collega's vorm je een vast groepje voor werkbegeleiding. Intervisie is geïntegreerd in onze werkwijze. Daarnaast een organisatie die ondersteunend is en je verder helpt met gerichte trainingen van een gevarieerd aanbod, waaronder SKJ gerichte trainingen waarbij je kunt blijven ontwikkelen.

In het ‘creëren van een fijne en veilige omgeving’ is onze overtuiging dat dit voor kinderen en jongeren thuis is. En als de hulp thuis niet kan of als een jongere op weg wil naar zelfstandigheid, dan is ‘zo thuis mogelijk’ ons uitgangspunt.

Wat neem je mee?

 • Een relevante opleiding op HBO-niveau of erkenning via de EVC procedure;
 • Een registratie als jeugdzorgwerker bij het SKJ;
 • Kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van pleegzorg;
 • Kennis van gezinnen met uit huis geplaatste kinderen;
 • Kennis van de sociale kaart en het gemeentelijk beleid met betrekking tot de organisatie van de jeugdhulp;
 • Kennis op het gebied van sociale netwerkstrategieën en netwerkonderzoek;
 • Goede sociale, communicatieve en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden voor het opstellen van rapportages, het overdragen van kennis en vaardigheden en het voeren van coachingsgesprekken;
 • Je beschikt over improvisatievermogen, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kunt reflecteren op eigen gedrag;
 • Je staat stevig in je schoenen en weet verantwoord om te gaan met meervoudige partijdigheid;
 • Je bent bereid om je contracturen flexibel in te delen;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en auto.

Wij bieden jou!

 • Een tijdelijk contract van 6 maanden en een salaris in schaal 9 van minimaal € 2.603,56 en maximaal € 3.888,56 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur;
 • Een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsplan en diverse collectieve verzekeringen waaronder een zorgverzekering;
 • De mogelijkheid om aan de slag te gaan binnen een zelf organiserend team en één van de teamtaken die hierbij horen op je te nemen.

Meer informatie?

Hebben we jou nieuwsgierig gemaakt? We ontvangen graag jouw CV en korte motivatie uiterlijk 17 mei 2022 o.v.v. vacaturenummer 2022-038 . Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marguerite Linders via 088-3562141. Zij beantwoordt graag je vragen.

 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Een VOG-screening (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
 • Entrea lindenhout is lid van de Werkgeverij. Dit betekent dat je als (toekomstig) medewerker van deze organisatie jouw werkzekerheid vergroot, jouw kennis en netwerk kan ontwikkelen, dat je beter regie houdt op jouw loopbaan en meer voordelen. Kijk voor meer informatie en voor een overzicht van de deelnemende organisaties op www.dewerkgeverij.nl.
  Vermeld indien je werkzaam bent binnen de Werkgeverij dit duidelijk in je sollicitatiebrief.

Solliciteer direct!

Sollicitatieformulier


Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord
Na verzenden ontvangt u een bevestiging per e-mail.
Zo niet, neem dan contact met ons op.
Velden met een * zijn verplicht