• Telefoon 088 356 20 00
 • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Stage Jeugdzorgwerker Pleegzorg (HBO) - Ede

Kom ervaring opdoen in de begeleiding in pleegzorg!

Entrea lindenhout biedt specialistische orthopedagogische hulp en onderwijs aan kinderen in de knel en hun gezinnen. Voor kinderen, jongeren en gezinnen met complexe problematiek. Want juist in de meest complexe situaties willen we hulp en speciaal onderwijs kunnen bieden. Zo snel als het kan, zo kort als het kan én in samenhang. Vanuit onze visie dat alle kinderen thuis horen, of anders zo thuis mogelijk. Ons werkgebied is Gelderland, Overijssel, Noord-Oost Brabant en Noord-Limburg.

Stages bij entrea lindenhout

We vinden het belangrijk om van elkaar te leren. Daarom zijn stagiaires van de HBO opleiding Social Work (SPH/Pedagogiek/MWD) die afstuderen binnen het (uitstroom)profiel jeugdzorg van harte welkom om binnen onze organisatie ervaring op te doen.

Voor het schooljaar 2020/2021 kun je stage-ervaring opdoen in de functie van Jeugdzorgwerker Pleegzorg voor 32 uren per week, in afdeling/team Pleegzorgteam Ede, standplaats Ede.

Inhoud van de stage

De functie Jeugdzorgwerker Pleegzorg richt zich op de begeleiding en ondersteuning van de client (pleegkind en ouders) en de pleegouders. De Jeugdzorgwerker Pleegzorg treedt op als schakel tussen de ouders, pleegouders, de gezinsvoogd en het wijkteam. Het doel is de kwaliteit van het verloop van de pleeggezinplaatsing te bevorderen en waar mogelijk de terugkeer van het kind naar het eigen gezin te ondersteunen.

Omschrijving van de taken

 • Informatie geven aan ouders over de mogelijkheden en werkwijze van pleegzorg;
 • Informatie verschaffen over de mogelijkheden van pleegzorg aan de wijkteams;
 • Het beoordelen van geschiktheid van pleegouders en het opstellen van het pleegouder begeleidingsplan;
 • Begeleiden en ondersteunen van de cliënt (pleegkind en ouders) en pleegouders, gericht op realisatie van het plan van aanpak van de begeleiding van het (pleeg)kind;
 • Met de cliënt (pleegkind en ouders) en pleegouders (periodiek) het plan van aanpak en de pleeggezinplaatsing evalueren;
 • Het aanleveren van rapportage aangaande het hulpverleningsproces; de benodigde gegevens registreren ten behoeve van de (elektronische) dossiervorming;
 • Uitvoeren van netwerkonderzoek en perspectiefbepalingen;
 • Het scheppen van de randvoorwaarden waaronder pleegouders hun werk kunnen doen (financiën, regelgeving, juridische zaken);
 • Jaarlijks het pleegouderschap evalueren met pleegouders;
 • Onderhouden van contacten, informeren en actief samenwerking zoeken met externe partners.

Ben jij de persoon die...

Denkt dat deze uitdaging bij jou past en denk je dat, uiteraard op goede wijze begeleidt, deze stage bij jou past? Schrijf ons dan een brief!

Wij bieden jou

Wij bieden je stagebegeleiding door een vaste stagebegeleider binnen een zelfsturend team. De CAO-Jeugdzorg is van toepassing. De stagevergoeding bedraagt € 250,-- bruto per maand bij 32 uur per week. Bij een stage van minder uren per week, is de stagevergoeding naar rato. Verder bieden wij je een prima werksfeer bij een vitale en dynamische organisatie.

Heb je belangstelling?

Stuur ons vóór 9 maart 2020 je sollicitatiebrief en CV via deze website, onder vermelding van het vacaturenummer S20911. Sollicitatiegesprekken vinden plaats vóór 27 april 2020.
Heb je vragen over deze stage, neem dan gerust contact op met de stagebegeleider: w.stegeman@entrealindenhout.nl.

In verband met de grote hoeveelheid reacties vragen we je begrip voor het volgende:
Om zoveel mogelijk studenten een stagemogelijkheid te bieden, mag je maximaal op 2 stagevacatures solliciteren.

Solliciteer direct!

Sollicitatieformulier stageIk heb het privacybeleid gelezen en ga akkoord
Velden met een * zijn verplicht