• Telefoon 088 356 20 00
 • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Speltherapeut, met affiniteit voor theraplay

Ben jij een toegewijde professional die vanuit een fijne werkomgeving het vak van jeugdzorg wil uitoefenen? Dan komen we graag in contact met jou!

Ben jij een toegewijde professional die vanuit een fijne werkomgeving het vak van jeugdzorg wil uitoefenen? Wil jij een bijdrage leveren aan een veilige omgeving voor onze kinderen? Vind je het belangrijk dat de relatie centraal staat in de hulpverlening? Dan zijn wij ontzettend benieuwd naar jou!

Werken bij entrea lindenhout

Entrea lindenhout is één van de grote aanbieders van specialistische jeugdhulp in Gelderland. Onze keten van ondersteuning en zorg omvat (ambulante) specialistische jeugdhulp, diverse vormen van pleegzorg en speciaal onderwijs. We bieden aan kind en gezin hulp thuis, in wijk en buurt, met daghulp, op school, in een pleeggezin en in gezinshuis of behandelgroep. Dat doen we zo snel als het kan, zo kort als het kan én in samenhang.

Doelgroep en locatie

Entrea lindenhout biedt specialistische gezinsbehandeling en opvoedingsondersteuning aan gezinnen met complexe opvoedingsproblematiek, waarbij op meerdere leefgebieden hulpvragen zijn. Entrea lindenhout werkt systemisch, gezinsgericht. De ontwikkelvraag van het kind staat centraal. Kinderen en jongeren horen in hun vertrouwde omgeving op te groeien. Onze hulpverlening richt zich daarom direct op alle leefgebieden rond het kind: het gezin, de familie, de school en het sociale netwerk van kind en gezin. We benutten in onze ondersteuning vooral de kracht van de samenwerking van kind, ouders en netwerk, waardoor kind en opvoeders op eigen kracht verder kunnen.
We zoeken een collega, die zowel op de locatie in Tiel als op de locatie in Ubbergen en Nijmegen speltherapie gaat geven.

Wat ga je doen?

Je levert een bijdrage aan de intakes en het opstellen, uitvoeren en evalueren van het behandelplan van het kind en het gezin. Je werkt aan het opheffen van stagnaties in de sociaal-emotionele ontwikkeling en in de identiteitsontwikkeling van het kind in individuele kindsessies, waarbij je nauw contact hebt met het gezinssysteem. Daarnaast werk je aan het versterken van de ouder-kindrelatie samen met de ouders / opvoeders.

In het ‘creëren van een fijne en veilige omgeving’ is onze overtuiging dat dit voor kinderen en jongeren thuis is. En als de hulp thuis niet kan of als een jongere op weg wil naar zelfstandigheid, dan is ‘zo thuis mogelijk’ ons uitgangspunt.

Wat neem je mee?

 • Een HBO+-opleiding speltherapie of WO orthopedagogiek / ontwikkelingspsychologie;
 • De voorkeur gaat uit naar iemand die affiniteit heeft met Theraplay en daar in is geschoold;
 • Een registratie in het SKJ register of lidmaatschap bij de federatie vaktherapeutische beroepen (FVB) en een geldige VOG;
 • Kennis en ervaring met verschillende therapievormen, de daartoe te gebruiken methodieken, activiteiten, materialen en interventies;
 • Affiniteit met en ervaring in het werken met ouders/gezinnen/systemen met complexe problematiek;
 • Kennis van complexe opvoedings- en ontwikkelingsproblematiek;
 • Kennis van en kunnen werken vanuit een systeemtheoretisch (denk)kader;
 • In staat zijn de regie te voeren over de uitvoering van het hulpverleningsproces in directe samenwerking met andere behandelaars;
 • Een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit;
 • Initiatiefrijk, betrokkenheid en een pro-actieve houding in de samenwerking in het team van vaktherapeuten.

Wij bieden jou!

 • Een jaarcontract en een salaris in schaal 9 van minimaal € 2.603,56 en maximaal € 3.888,56 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur;
 • Een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsplan en diverse collectieve verzekeringen waaronder een zorgverzekering;
 • Aandacht voor en mogelijkheden tot leren en ontwikkelen middels ons opleidingenportaal en uitgebreid intern en extern scholingsaanbod;
 • Een kans om (in)direct verschil te maken in het leven van een kind;
 • De mogelijkheid om aan de slag te gaan binnen een zelfsturend team en één van de teamtaken die hier bij horen op je te nemen.

Meer informatie

Hebben we jou nieuwsgierig gemaakt? Dan ontvangen we jouw CV en korte motivatie graag vóór 17 april onder vermelding van vacaturenummer 2020-016. Heb je inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact op met Meike Brendel (06-26681117) en Fleur Vossen (06-46601694). Zij beantwoorden graag je vragen.

 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Een VOG-screening (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
 • Entrea lindenhout is lid van de Werkgeverij. Dit betekent dat je als (toekomstig) medewerker van deze organisatie jouw werkzekerheid vergroot, jouw kennis en netwerk kan ontwikkelen, dat je beter regie houdt op jouw loopbaan en meer voordelen. Kijk voor meer informatie en voor een overzicht van de deelnemende organisaties op www.dewerkgeverij.nl.
  Vermeld indien je werkzaam bent binnen de Werkgeverij dit duidelijk in je sollicitatiebrief.

Solliciteer direct!

Sollicitatieformulier


Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord
Velden met een * zijn verplicht