• Telefoon 088 356 20 00
 • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Stage Jeugdzorgwerker (HBO) team Het Mauvehuis - Ede

Kom ervaring opdoen als Jeugdzorgwerker.

Entrea lindenhout biedt specialistische orthopedagogische hulp en onderwijs aan kinderen in de knel en hun gezinnen. Voor kinderen, jongeren en gezinnen met complexe problematiek. Want juist in de meest complexe situaties willen we hulp en speciaal onderwijs kunnen bieden. Zo snel als het kan, zo kort als het kan én in samenhang. Vanuit onze visie dat alle kinderen thuis horen, of anders zo thuis mogelijk. Ons werkgebied is Gelderland, Overijssel, Noord-Oost Brabant en Noord-Limburg.

Stages bij entrea lindenhout

We vinden het belangrijk om van elkaar te leren. Daarom zijn stagiaires van de HBO opleiding Social Work (SPH/Pedagogiek/MWD) die afstuderen binnen het (uitstroom)profiel jeugdzorg van harte welkom om binnen onze organisatie ervaring op te doen.

Voor het schooljaar 2020/2021 kun je stage-ervaring opdoen in de functie van Jeugdzorgwerker voor 30/32 uren per week, in afdeling/team het Mauvehuis locatie Ede en standplaats Ede.

Inhoud van de stage

Het Mauvehuis is een semi residentiele groep voor jongeren van 15 tot 18 jaar (en ouder). Deze jongeren hebben ondersteuning en begeleiding nodig in hun dagelijkse activiteiten en hulp om zo zelfstandig en zelfredzaam mogelijk te worden. Het Mauvehuis biedt max. 9 interne plekken en max. 2 externe plekken voor ambulante begeleiding. In de behandeling van de jongeren worden de ouders en/of het netwerk zoveel mogelijk betrokken. Elke jongere bewandelt een eigen individueel traject waar ook gewerkt wordt aan de persoonlijke doelen van de jongere en het toekomstperspectief staat centraal tijdens de hulpverlening.

Omschrijving van de taken

 • Ondersteuning en behandeling van jongeren met o.a. opvoedings- en gedragsproblemen op de groep;
 • Begeleidingsgesprekken;
 • Verlenen van individuele en groepsbehandeling;
 • Rapportages schrijven, hulpverleningsplannen schrijven en alle bijbehorende administratieve take;
 • De jongeren ambulant ondersteunen bij externe afspraken, als school, therapie, huisarts etc.;
 • De jongeren ondersteunen bij hun individuele en toekomstgerichte doelen;
 • Teamvergaderingen bijwonen;
 • Groepswerk verrichten en “er zijn” voor de jongeren wanneer dit nodig is;
 • Contacten onderhouden met het netwerk van de jongeren en/of hen hierin ondersteunen;
 • Dagelijkse structuur aanbrengen op de groep.

Ben jij de persoon die...

Het leuk vindt om in een team te werken en het vooral erg leuk vind om met jongeren te werken en hen te helpen voor de toekomst, dan kan dit zeker een geschikte stageplaats voor je zijn.

Wij bieden jou

Wij bieden je stagebegeleiding door een vaste stagebegeleider binnen een zelfsturend team. De CAO-Jeugdzorg is van toepassing. De stagevergoeding bedraagt € 250,-- bruto per maand bij 32 uur per week. Bij een stage van minder uren per week, is de stagevergoeding naar rato. Verder bieden wij je een prima werksfeer bij een vitale en dynamische organisatie.

Heb je belangstelling?

Stuur ons vóór 9 maart 2020 je sollicitatiebrief en CV via deze website, onder vermelding van het vacaturenummer S.20906 Sollicitatiegesprekken vinden plaats vóór 27 april 2020.

Heb je vragen over deze stage, neem dan gerust contact op met de stagebegeleider: Joan te Dorsthorst e-mail J.teDorsthorst@entrealindenhout.nl.

In verband met de grote hoeveelheid reacties vragen we je begrip voor het volgende:
Om zoveel mogelijk studenten een stagemogelijkheid te bieden, mag je maximaal op 2 stagevacatures solliciteren.

Solliciteer direct!

SollicitatieformulierIk heb het privacybeleid gelezen en ga akkoord
Velden met een * zijn verplicht