• Telefoon 088 356 20 00
 • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Stage Jeugdzorgwerker (MBO of HBO) Tijdelijk Verblijf - Ubbergen

Kom ervaring opdoen in kortdurende opvang

Entrea lindenhout biedt specialistische orthopedagogische hulp en onderwijs aan kinderen in de knel en hun gezinnen. Voor kinderen, jongeren en gezinnen met complexe problematiek. Want juist in de meest complexe situaties willen we hulp en speciaal onderwijs kunnen bieden. Zo snel als het kan, zo kort als het kan én in samenhang. Vanuit onze visie dat alle kinderen thuis horen, of anders zo thuis mogelijk. Ons werkgebied is Gelderland, Overijssel, Noord-Oost Brabant en Noord-Limburg.

Stages bij entrea lindenhout

We vinden het belangrijk om van elkaar te leren. Daarom zijn stagiaires van de MBO opleiding (sociaal) pedagogisch werk met bij voorkeur afstudeerrichting jeugdzorg, HBO opleiding Social Work (Pedagogiek/ SPH/MWD) die afstuderen binnen het (uitstroom)profiel jeugdzorg van harte welkom om binnen onze organisatie ervaring op te doen.

Voor het schooljaar 2020/2021 kun je stage-ervaring opdoen in de functie van Jeugdzorgwerker voor 30-32 uren per week, in team Tijdelijk Verblijf locatie Hengstdal, Ubbergen.

Inhoud van de stage

Je werkt op de groep ‘Tijdelijk Verblijf’. De groep biedt acute kortdurende opvang voor kinderen en jongeren die door problemen tijdelijk niet thuis kunnen wonen. De tijd in de groep gebruiken we om te kijken naar het best passende vervolg. Dit kan betekenen dat de kinderen en/of jongeren na korte tijd weer naar huis gaat en er thuis begeleiding komt. Of er wordt gezocht naar een vervolgplek zoals een pleeggezin, gezinshuis of behandelgroep.

Samen met een aantal collega’s zorg je voor de dagelijkse verzorging en observatie van jongeren in complexe opvoedsituaties. De benadering is er op gericht de jongeren een veilige plek te bieden waar ze tot rust kunnen komen en waar mogelijk te stimuleren in hun ontwikkeling. Schoolgang en contact met ouders vinden we hierbij belangrijk.

Omschrijving van de taken

De stagiair loopt mee met de jeugdzorgwerker. In het begin zal het vooral meekijken zijn. Onder begeleiding van de jeugdzorgwerker kun je de volgende taken leren:

 • Observeren;
 • Het voeren van gesprekken met de jongere (en ouders);
 • Het verzorgen van de verslaglegging;
 • Actief deelnemen aan overdrachten en vergaderingen;
 • Gepaste dagbesteding zoeken voor jongere die dit niet hebben;
 • Actief meedraaien in de dag structuur op de groep.

Aangezien dit een residentiële setting is, betekent dat er onregelmatige- en slaapdiensten gewerkt worden. Dit gaat later in de stage binnen de taakomschrijving vallen.

Ben jij de persoon die...

 • stevig in zijn schoenen staat;
 • initiatief toont/neemt;
 • gemotiveerd, creatief en enthousiast is;
 • een open leerhouding bezit;
 • flexibel kan zijn;
 • in het bezit is van een rijbewijs;
 • een minimum leeftijd heeft van 20 jaar.

Wij bieden jou

Wij bieden je stagebegeleiding door een vaste stagebegeleider binnen een zelfsturend team. De CAO-Jeugdzorg is van toepassing. De stagevergoeding bedraagt € 250,-- bruto per maand bij 32 uur per week. Bij een stage van minder uren per week, is de stagevergoeding naar rato. Verder bieden wij je een prima werksfeer bij een vitale en dynamische organisatie.

Heb je belangstelling?

Stuur ons vóór 9 maart 2020 je sollicitatiebrief en CV via deze website, onder vermelding van het vacaturenummer S20918. Sollicitatiegesprekken vinden plaats tussen 20 en 24 april 2020.

Heb je vragen over deze stage, neem dan gerust contact op met Marije de Jong, e-mail m.dejong@entrealindenhout.nl

In verband met de grote hoeveelheid reacties vragen we je begrip voor het volgende:
Om zoveel mogelijk studenten een stagemogelijkheid te bieden, mag je maximaal op 2 stagevacatures solliciteren.

Solliciteer direct!

Sollicitatieformulier stageIk heb het privacybeleid gelezen en ga akkoord
Velden met een * zijn verplicht