• Telefoon 088 356 20 00
 • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Systeemtherapeut

Wil jij graag ouderparen en gezinnen helpen als systeemtherapeut? Dan komen we graag met jou in contact!

Systeemtherapeut

Ben jij een toegewijde professional die vanuit een fijne werkomgeving het vak van jeugdzorg wil uitoefenen? Wil jij een bijdrage leveren aan een veilige omgeving voor onze kinderen? Vind je het belangrijk dat de relatie centraal staat in de hulpverlening? Dan zijn wij ontzettend benieuwd naar jou!

Werken bij entrea lindenhout

Entrea lindenhout is één van de grote aanbieders van specialistische jeugdhulp in Gelderland. Onze keten van ondersteuning en zorg omvat (ambulante) specialistische jeugdhulp, diverse vormen van pleegzorg en speciaal onderwijs. We bieden aan kind en gezin hulp thuis, in wijk en buurt, met daghulp, op school, in een pleeggezin en in gezinshuis of behandelgroep. Dat doen we zo snel als het kan, zo kort als het kan én in samenhang.

Doelgroep en locatie

Onze hulpverlening, gericht op opvoed- en gedragsproblematiek, richt zich op jongeren van 0 tot 18 jaar en hun gezin. In de functie van systeemtherapeut werk je met ouderparen die vastzitten in strijdpatronen en met gezinnen waarin onder andere sprake is (geweest) van ernstige conflicten, trauma en hechtingsproblematiek, complexe scheidingen, kindermishandeling en huiselijk geweld.

De standplaats is Tiel, op deze locatie is er sprake van een vruchtbaar samenwerkingsverband tussen speciaal onderwijs en jeugdzorg. Je zult ook regelmatig reizen naar ons kantoor in Nijmegen/Ubbergen in verband met werkoverleg of het oppakken van casuïstiek.

Wat ga je doen?

Je bent onder meer verbonden aan (semi)residentiële behandelvorm waarin je deel uitmaakt van een multidisciplinair team, bestaande uit een gedragswetenschapper/GZ-psycholoog, vaktherapeuten, systeemtherapeut en allround hulpverleners. Je voert systeembehandelingen uit, doet systeemonderzoek en pleegt interventies ten behoeve van het systeem. Daarnaast ben je geschoold in methodieken die specifiek gericht zijn op het de-escaleren van complexe scheidingssituaties en het goed afhechten van gescheiden ouders met complexe rouw. Als systeemtherapeut praat je zowel met ouders als met kinderen en jongeren over hun betekenisgeving aan hetgeen zij hebben meegemaakt samen en zoek je naar wat de gezinsleden weer in verbinding brengt met elkaar. Ook ondersteun je de pedagogisch medewerkers op de behandelgroepen om netwerkgericht te werken. Uitgangspunt is om ouders/opvoeders en belangrijke anderen uit het netwerk van de jongeren bij de hulpverlening te betrekken.

Als systeemtherapeut ben je onder meer verantwoordelijk voor:

 • Het voeren van behandel-/systeemgesprekken, observaties binnen het systeem en systeemdiagnostiek;
 • Het opstellen van een behandelplan in overleg met de cliënt en het systeem en in afstemming met andere betrokken disciplines;
 • Gezinsbehandeling;
 • Coördinatie binnen het (zorg)systeem rondom het gezin;
 • Het uitvoeren van het behandelplan in samenwerking met het multidisciplinaire team;
 • De regie nemen en houden bij externe overleggen.

In het ‘creëren van een fijne en veilige omgeving’ is onze overtuiging dat dit voor kinderen en jongeren thuis is. En als de hulp thuis niet kan of als een jongere op weg wil naar zelfstandigheid, dan is ‘zo thuis mogelijk’ ons uitgangspunt.

Wat neem je mee?

Ruime werkervaring met systemisch werken en werken in een context en dynamiek van een complexe scheidings- of crisissituatie, in het werkveld van (kinder)psychiatrie e/o de jeugdzorg. Je bent lid van de NVRG en bij voorkeur geschoold in methodieken als ONS, KUK en Schip of hebt de bereidheid deze scholing te volgen. Als systeemtherapeut heb je ervaring en affiniteit met het behandelen van complexe scheidingssituaties, trauma en verstoorde hechting. Je hebt lef én compassie voor onze doelgroep en bent bereid op vrijdag te werken.

Wij bieden jou!

 • Een jaarcontract en een salaris in schaal 11 van minimaal € 3.115,51 en maximaal € 4.707,94 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur;
 • Een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsplan en diverse collectieve verzekeringen waaronder een zorgverzekering;
 • Aandacht voor en mogelijkheden tot leren en ontwikkelen middels ons opleidingenportaal en uitgebreid intern en extern scholingsaanbod;
 • Een kans om (in)direct verschil te maken in het leven van een kind;
 • De mogelijkheid om aan de slag te gaan binnen een zelfsturend team en één van de teamtaken die hier bij horen op je te nemen.

Meer informatie?

Hebben we jou nieuwsgierig gemaakt? Dan ontvangen we jouw CV en korte motivatie graag uiterlijk 15 december 2019 o.v.v. vacaturenummer 2019-085. Heb je inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact op met Caroline Bax, 06-10080295, en/of Marianne Verkerk, 06-10101941. Zij beantwoorden graag jouw vragen.

 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Een VOG-screening (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
 • Entrea lindenhout is lid van de Werkgeverij. Dit betekent dat je als (toekomstig) medewerker van deze organisatie jouw werkzekerheid vergroot, jouw kennis en netwerk kan ontwikkelen, dat je beter regie houdt op jouw loopbaan en meer voordelen. Kijk voor meer informatie en voor een overzicht van de deelnemende organisaties op www.dewerkgeverij.nl.
  Vermeld indien je werkzaam bent binnen de Werkgeverij dit duidelijk in je sollicitatiebrief.

Solliciteer direct!

Sollicitatieformulier

Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord
Velden met een * zijn verplicht