• Telefoon Contact
 • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Maatschappelijk deskundige

voor onze onderwijslocaties in Nijmegen en Tiel. 

Ben jij die Maatschappelijk deskundige die het beste uit onze leerlingen naar boven haalt en hen steeds een nieuwe kans geeft om te groeien? En gaat jouw hart sneller kloppen van wat speciaal onderwijs te bieden heeft? Dan zijn wij benieuwd naar jou!

Werken bij entrea lindenhout

Entrea lindenhout is één van de grote aanbieders van specialistische jeugdhulp in Gelderland. Onze keten van ondersteuning en zorg omvat (ambulante) specialistische jeugdhulp, diverse vormen van pleegzorg en speciaal onderwijs. We bieden aan kind en gezin hulp thuis, in wijk en buurt, met daghulp, op school, in een pleeggezin en in gezinshuis of behandelgroep. Dat doen we zo snel als het kan, zo kort als het kan én in samenhang.

Doelgroep en locatie

Onderwijs entrealindenhout is een onderdeel van entrealindenhout en is gespecialiseerd in het geven van onderwijs aan kinderen met een complexe ontwikkelingsproblematiek in de basisschool-leeftijd. De vastgelopen ontwikkeling wordt weer op gang gebracht en het zelfvertrouwen van de leerlingen hersteld. Doordat leerlingen hun autonomie vergroten, kunnen ze optimaal tot hun recht komen binnen de maatschappij. Van belang is om opbrengstgericht onderwijs aan alle leerlingen te bieden, waarbij het schoolaanbod gebaseerd is op de individuele ontwikkelingsperspectieven van de leerlingen. De doelen die gesteld worden zijn ambitieus én realistisch. We sluiten zoveel mogelijk aan bij de wensen en behoeften van de leerling en de ouders, gericht op de toekomst van de leerling. We willen in elke leerling het beste naar boven halen. We zoeken samen met onze partners in de regio naar oplossingen voor leerlingen die regulier onderwijs volgen en daarbij extra ondersteuning nodig hebben. We sluiten met ons aanbod aan bij de werkwijze en vraag van de samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs, waarbij we werken volgens de hoofdlijnen preventief, curatief en nazorg.

Wat ga je doen?

De thuissituatie van een leerling heeft niet alleen invloed op de schoolprestaties, maar ook op zijn / haar persoonlijke en sociale ontwikkeling. Als maatschappelijk deskundige signaleer je tijdig wanneer deze invloed vanuit de thuissituatie stagnerend is voor de ontwikkeling van een leerling. Door in een vroeg stadium ouder(s) te ondersteunen bij hun opvoedvragen draag je op een positieve manier bij aan de ontwikkeling van de leerling op school. Jouw begeleiding richt zich op degenen die invloed hebben op de (probleem)situatie. Dit zijn, afhankelijk van de situatie, ouders/verzorgers, leerkrachten en jeugdzorg. Je vervult daarnaast ook een brugfunctie tussen leerling, ouders/verzorgers, school en lokale externe voorzieningen. Je legt verantwoording af aan de regiodirecteur.

In het ‘creëren van een fijne en veilige omgeving’ is onze overtuiging dat dit voor kinderen en jongeren thuis is. En als de hulp thuis niet kan of als een jongere op weg wil naar zelfstandigheid, dan is ‘zo thuis mogelijk’ ons uitgangspunt.

Wat neem je mee?

 • een afgeronde opleiding HBO maatschappelijk werk; 
 • een zelfstandige en samenwerkingsgerichte houding;
 • goede communicatieve vaardigheden;
 • goede schriftelijke vaardigheden;
 • flexibiliteit en ondernemingszin;
 • kennis van en affiniteit met het onderwijswerkveld;
 • een houding die kinderen en ouders kan motiveren tot het accepteren van hulp;
 • en dat je je weet te identificeren met verschillende culturele achtergronden.

Wij bieden jou

 • Een jaar contract en een salaris in schaal 8, conform CAO-PO, van minimaal € 2.067,00 en maximaal € 3.167,00 bruto per maand bij een werkweek van 40 uur; 
 • Een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsplan en diverse collectieve verzekeringen waaronder een zorgverzekering; 
 • Aandacht voor en mogelijkheden tot leren en ontwikkelen middels ons opleidingenportaal en uitgebreid intern en extern scholingsaanbod; 
 • Een kans om (in)direct verschil te maken in het leven van een kind.

Meer informatie

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Dan ontvangen we je CV en korte motivatie graag uiterlijk vóór 20 juni 2019, o.v.v. vacaturenummer 2019-037. Heb je inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact op met Karin van der Velden, Regio Directeur via 024 - 381 61 60. Zij beantwoordt graag je vragen.

 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Een VOG-screening (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
 • Entrea lindenhout is lid van de Werkgeverij. Dit betekent dat je als (toekomstig) medewerker van deze organisatie jouw werkzekerheid vergroot, jouw kennis en netwerk kan ontwikkelen, dat je beter regie houdt op jouw loopbaan en meer voordelen. Kijk voor meer informatie en voor een overzicht van de deelnemende organisaties op www.dewerkgeverij.nl.
  Vermeld indien je werkzaam bent binnen de Werkgeverij dit duidelijk in je sollicitatiebrief.

Solliciteer direct!

Sollicitatieformulier