• Telefoon 088 356 20 00
  • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Stage Jeugdzorgwerker (HBO) Logeerhuis - Zaltbommel

Kom ervaring opdoen in een logeerhuis

Entrea lindenhout biedt specialistische orthopedagogische hulp en onderwijs aan kinderen in de knel en hun gezinnen. Voor kinderen, jongeren en gezinnen met complexe problematiek. Want juist in de meest complexe situaties willen we hulp en speciaal onderwijs kunnen bieden. Zo snel als het kan, zo kort als het kan én in samenhang. Vanuit onze visie dat alle kinderen thuis horen, of anders zo thuis mogelijk. Ons werkgebied is Gelderland, Overijssel, Noord-Oost Brabant en Noord-Limburg.

Stages bij entrea lindenhout

We vinden het belangrijk om van elkaar te leren. Daarom zijn stagiaires van de HBO opleiding Social Work, SPH,Pedagogiek of MWD die afstuderen binnen het (uitstroom)profiel Jeugdzorg van harte welkom om binnen onze organisatie ervaring op te doen.

Stage Jeugdzorgwerker

Voor het schooljaar 2021 kun je stage-ervaring opdoen in de functie van Jeugdzorgwerker voor 1 logeerhuisweekend per maand, gemiddeld 6 uur per week, in afdeling/team Logeerhuis Zaltbomme,l locatie Alfred Smithlaan 37 en standplaats Zaltbommel.

Inhoud van de stage

Een groep van zeven kinderen met verschillende soorten gedragsproblematiek, komt één weekend per maand logeren in één van de logeerhuizen. In het logeerhuis de Boemerang verblijven kinderen in de basisschoolleeftijd en een hebben normaal intelligentieniveau.
De kinderen komen één weekend per maand naar een vast logeerhuis, welk geopend is vanaf vrijdagavond 18.00 uur tot zondagmiddag 17.00 uur.
De logeerhuizen bieden enerzijds ontlasting aan de thuissituatie en is anderzijds een aanvulling op de vrijetijdsindeling van het kind.
Er is geen sprake van behandeling, maar wel wordt de benadering en het aanbod afgestemd op de kinderen en hun speciale gedrag, zodat ieder kind zich prettig voelt en graag terug komt. De werktijden zullen ongeveer tussen 10.00 uur en 21.00 uur liggen (afhankelijk van de groep) en worden in overleg met de stagebegeleider afgesproken.
Het logeerhuis in Nijmegen is ook geopend in de schoolvakanties. In deze periode is het, in overleg, ook mogelijk om meerdere dagen stage te lopen.

Omschrijving van de taken

Als stagiair houd je vooral bezig met de kinderen. Je neemt een deel van de dagelijkse verzorging op je, zoals het voorbereiden van de maaltijden, zorg dragen en het begeleiden van de kinderen tijdens de activiteiten, gezamenlijke maaltijden en het naar bed gaan.
Maar ook het toezicht houden en zorg dragen voor een veilig leef- en speelklimaat. De stagiair onderneemt activiteiten met de kinderen en richt zich zowel op individuele activiteiten als groepsactiviteiten. De stagiair staat altijd als boventallige kracht op de groep. De stage bij de logeerhuizen bestaat uit 1 weekend per maand, gemiddeld 24 uur per weekend.

Ben jij de persoon die...

  • gemotiveerd en enthousiast is;
  • affiniteit heeft met de doelgroep;
  • stevig in zijn schoenen staat;
  • bij voorkeur eerste en/of tweedejaars student is;
  • de minimale leeftijd heeft van 18 jaar;
  • verantwoordelijkheidsgevoel bezit en goed kan plannen.

Wij bieden jou

Wij bieden je stagebegeleiding door een vaste stagebegeleider binnen een zelfsturend team. De CAO-Jeugdzorg is van toepassing. De stagevergoeding bedraagt € 250,-- bruto per maand bij 32 uur per week. Bij een stage van minder uren per week, is de stagevergoeding naar rato. Verder bieden wij je een prima werksfeer bij een vitale en dynamische organisatie.

Heb je belangstelling?

Stuur ons vóór 31 oktober 2020 je sollicitatiebrief en CV via onderstaand sollicitatieformulier, onder vermelding van het vacaturenummer S21206. Sollicitatiegesprekken vinden plaats vóór 1 december 2020. Heb je vragen over deze stage, neem dan gerust contact op met de coördinator van respijtzorg: Romy Dijkstra, email: r.dijkstra@entrealindenhout.nl.

In verband met de grote hoeveelheid reacties vragen we je begrip voor het volgende:
Om zoveel mogelijk studenten een stagemogelijkheid te bieden, mag je maximaal op 2 stagevacatures solliciteren. Meer sollicitaties per persoon nemen we niet in behandeling.

Solliciteer direct!

Sollicitatieformulier stageIk heb het privacybeleid gelezen en ga akkoord
Na verzenden ontvangt u een bevestiging per e-mail.
Zo niet, neem dan contact met ons op.
Velden met een * zijn verplicht