• Telefoon 088 356 20 00
  • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Stage Gedragswetenschapper (WO) - Ubbergen

Kom ervaring opdoen in dagebehandeling kinderen (0-6 jaar)

Entrea lindenhout biedt specialistische orthopedagogische hulp en onderwijs aan kinderen in de knel en hun gezinnen. Voor kinderen, jongeren en gezinnen met complexe problematiek. Want juist in de meest complexe situaties willen we hulp en speciaal onderwijs kunnen bieden. Zo snel als het kan, zo kort als het kan én in samenhang. Vanuit onze visie dat alle kinderen thuis horen, of anders zo thuis mogelijk. Ons werkgebied is Gelderland, Overijssel, Noord-Oost Brabant en Noord-Limburg.

Stages bij entrea lindenhout

We vinden het belangrijk om van elkaar te leren. Daarom zijn stagiaires van de opleiding Orthopedagogiek (WO) van harte welkom om binnen onze organisatie ervaring op te doen.

Stage Gedragswetenschapper

Voor het schooljaar 2021-2022 kun je stage-ervaring opdoen in de functie van gedragswetenschapper voor 24 uren per week, in team pleegzorg/wonen locatie Hengstdal en standplaats Ubbergen. Wij zoeken een stagiaire in de periode februari 2020 t/m januari 2022.

Inhoud van de stage

Pleegzorg betreft zorg voor jeugdigen tussen de 0 en 23 jaar met uiteenlopende problemen, voor wie de plaatsing verschillende doelen dient en daarom ook verschilt in duur. Pleegzorg wordt ingezet indien de gecertificeerde instelling inschat, dat de veiligheid in de thuissituatie dusdanig is, dat uithuisplaatsing van het kind noodzakelijk is en/of hulp in de thuissituatie niet afdoende is (geweest) (Schulze & Choy, 2009). Okma-Rayzner (2006) geeft een beeld van de meeste genoemde redenen voor uithuisplaatsing en pleegzorg in ons land. Dat zijn pedagogische onmacht van de ouders, emotionele -, fysieke verwaarlozing, verslavingsproblemen van de ouders, echtscheiding of het overlijden van een of beide ouders. Pleegzorg is niet vrij toegankelijk. Er is altijd een indicatie van een gecertificeerde instelling voor nodig. Pleegzorg kan geïndiceerd worden in een vrijwillig of een gedwongen kader. In het eerste geval wordt pleegzorg aangevraagd door en in samenwerking met de ouders. In het gedwongen kader is er sprake van een ondertoezichtstelling of voogdijregeling en vraagt de instelling voor gezinsvoogdij de pleegzorgplaatsing aan. In dat geval is er ook een machtiging uithuisplaatsing van de kinderrechter nodig.

Als stagiaire gedragswetenschapper pleegzorg/gezinshuizen leer je om een inhoudelijke bijdrage te leveren aan het hulpverleningsproces vanaf de start tot het afronden van een pleegzorg/gezinshuisplaatsing. De pleegzorgbegeleiding richt zich op het begeleiden van het systeem van pleegouders/gezinshuisouders, de jeugdigen en zijn ouders en netwerk. Hierbij worden de stappen uit de richtlijn pleegzorg gevolgd en is toezien op en het vergroten van veiligheid een belangrijk thema. Het uitvoeren van interventies in het kader van de behandeling, het voeren van zorgmatchingsgesprekken en het opstellen van de zorgovereenkomst is onderdeel van de stage.

Als stagiaire gedragswetenschapper pleegzorg/gezinshuizen heb je de mogelijkheid tot het verrichten van psychodiagnostiek, zodanig dat een indicatie gesteld kan worden en/of dat aan het gezin op een verantwoorde manier zorg en behandeling kan worden geboden.

Omschrijving van de taken

  • Het bieden van vakinhoudelijke ondersteuning aan jeugdzorgwerkers en gezinshuisouders;
  • Op indicatie aanwezig zijn bij gesprekken tussen de pleegzorgwerker en het cliëntsysteem;
  • Het verrichten van (psycho)diagnostiek t.b.v. een juiste indicatiestelling en/of behandeling;
  • Het mederichting geven aan methodiek- en beleidsontwikkeling;
  • De organisatie en de pleegzorg/gezinshuizen zijn continu in ontwikkeling, met elkaar blijven we de gedragswetenschappelijke ondersteuning inrichten binnen onze organisatie.

Ben jij de persoon die...

Leergierig, flexibel, enthousiast, goede schriftelijke en mondelinge communicatieve eigenschappen heeft en ontwikkelingsgericht en vraaggericht wil werken? Reageer dan op deze vacature.

Wij bieden jou

Wij bieden je stagebegeleiding door een vaste stagebegeleider binnen een zelfsturend team. De CAO-Jeugdzorg is van toepassing. De stagevergoeding bedraagt € 250,-- bruto per maand bij 32 uur per week. Bij een stage van minder uren per week, is de stagevergoeding naar rato. Verder bieden wij je een prima werksfeer bij een vitale en dynamische organisatie.

Heb je belangstelling?

Stuur ons vóór 31 oktober 2020 je sollicitatiebrief en CV via onderstaand sollicitatieformulier, onder vermelding van het vacaturenummer S21208. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 19 november tussen 9.00 en 12.00 uur of donderdag 26 november tussen 14.00 en 17.00 uur.

Heb je vragen over deze stage, neem dan gerust contact op met de stagebegeleider: Katinka Terpstra e-mail k.terpstra@entrealindenhout.nl.

In verband met de grote hoeveelheid reacties vragen we je begrip voor het volgende:
Om zoveel mogelijk studenten een stagemogelijkheid te bieden, mag je maximaal op 2 stagevacatures solliciteren. Meer sollicitaties per persoon nemen we niet in behandeling.

Solliciteer direct!

Sollicitatieformulier stageIk heb het privacybeleid gelezen en ga akkoord
Na verzenden ontvangt u een bevestiging per e-mail.
Zo niet, neem dan contact met ons op.
Velden met een * zijn verplicht