• Telefoon 088 356 20 00
  • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Minor Stage Jeugdzorgwerker (HBO) Team Specialistische Buitenschoolse Opvang - Nijmegen

Kom ervaring opdoen in een Specialistische Buitenschoolse Opvang.

Entrea lindenhout biedt specialistische orthopedagogische hulp en onderwijs aan kinderen in de knel en hun gezinnen. Voor kinderen, jongeren en gezinnen met complexe problematiek. Want juist in de meest complexe situaties willen we hulp en speciaal onderwijs kunnen bieden. Zo snel als het kan, zo kort als het kan én in samenhang. Vanuit onze visie dat alle kinderen thuis horen, of anders zo thuis mogelijk. Ons werkgebied is Gelderland, Overijssel, Noord-Oost Brabant en Noord-Limburg.

Stages bij entrea lindenhout

We vinden het belangrijk om van elkaar te leren. Daarom zijn stagiaires van de HBO opleiding Social Work, MWD,SPH of Pedagogiek die afstuderen binnen het (uitstroom)profiel Jeugdzorg van harte welkom om binnen onze organisatie ervaring op te doen.

Stage Jeugdzorgwerker

Voor het schooljaar 2021/2022 kun je stage-ervaring opdoen in de functie van Jeugdzorgwerker voor minimaal 16 uren per week tot een maximum van 25 uur, in afdeling/team Specialistische Buitenschoolse Opvang, locatie Tapirstraat en standplaats Nijmegen.

Inhoud van de stage

De specialistische BSO (SBSO) biedt opvang voor een doelgroep kinderen in de basisschoolleeftijd (tussen de vier en twaalf jaar oud) die niet kunnen functioneren op een reguliere BSO door hun gedrag of kindproblematiek (zowel kinderen met internaliserend als externaliserend gedrag). Er wordt op maat behandeling geboden aan de kinderen om te kunnen functioneren binnen de SBSO. De opvang is nodig omdat ouders moeten werken of het kind niet volledig thuis kunnen opvangen of omdat het kind het nodig heeft om uit de belaste thuissituatie te zijn en zich verder te kunnen ontwikkelen. Er wordt altijd verbinding gemaakt met het netwerk van het kind en de SBSO heeft tevens een adviserende en signalerende rol.

Inhoud van de stage:

  • De groep draaien
  • Observeren
  • Spelen met de kinderen
  • Oudergesprekken bijwonen en voeren
  • Afstemmingsoverleggen bijwonen en voeren
  • Gezamenlijke momenten leiden
  • Activiteiten plannen en leiden
  • Vergaderen

Omschrijving van de taken

Tussen 14:00 uur en 18:00 uur zijn de kinderen op de SBSO. Daar spelen de kinderen, krijgen de kinderen te drinken met een koekje, vervolgens maken we plannen waarmee de kinderen gaan spelen. Aan het einde van de middag gaan we gezamenlijk fruit eten en worden de kinderen tussen 17:00 uur en 18:00 uur opgehaald. De kinderen werken tegelijkertijd ook aan kleine leerdoelen op een speelse manier. De kinderen krijgen hiervoor krullen en een beloning als ze hun krullenkaart vol hebben. Bij het draaien van de groep hoort ook het klaarzetten van drinken, fruit en de leerdoelenmap. Samen met de kinderen spelen, contact maken met de kinderen en kinderen helpen, wanneer de situatie hierom vraagt.Voordat de SBSO begint, horen taken die rondom het kind van belang zijn, denk hierbij aan het voeren van evaluatie besprekingen met ouders/verzorgers of andere instanties die om het kind heen staan. Door te overleggen/af te stemmen werken we samen en doen we zoveel mogelijk hetzelfde. Daarnaast vinden er voordat de kinderen naar de SBSO komen ook collegiale overleggen.

Ben jij de persoon die...

Doe je een minor, zoals bijvoorbeeld: levensloopbegeleiding Autisme en ben je op zoek naar een ervaringsplek. Heb je affiniteit met de doelgroep, houd je van hard werken, ben je leergierig en kan je op een creatieve, geduldige manier contact maken met onze kinderen. Vind je kinderen met gedragsproblemen interessant of uitdagend. Dan zijn wij op zoek naar jou!
Let op: deze stageplek is voor minorstudenten die tijdens hun minor een stageplek zoeken om ervaring op te doen. Deze stageplek is voor gedurende een halfjaar.

Wij bieden jou

Wij bieden je stagebegeleiding door een vaste stagebegeleider binnen een zelfsturend team. De CAO-Jeugdzorg is van toepassing. De stagevergoeding bedraagt € 250,-- bruto per maand bij 32 uur per week. Bij een stage van minder uren per week, is de stagevergoeding naar rato. Verder bieden wij je een prima werksfeer bij een vitale en dynamische organisatie.

Heb je belangstelling?

Stuur ons vóór 31 oktober 2020 je sollicitatiebrief en CV via deze website, onder vermelding van het vacaturenummer S21205. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 16 november 2020. Heb je vragen over deze stage, neem dan gerust contact op met de stagebegeleider: Suzanne Corstiaensen e-mail s.corstiaensen@entrealindenhout.nl of bel naar 088 356 12 55.

In verband met de grote hoeveelheid reacties vragen we je begrip voor het volgende:
Om zoveel mogelijk studenten een stagemogelijkheid te bieden, mag je maximaal op 2 stagevacatures solliciteren. Meer sollicitaties per persoon nemen we niet in behandeling.

Solliciteer direct!

Sollicitatieformulier stageIk heb het privacybeleid gelezen en ga akkoord
Na verzenden ontvangt u een bevestiging per e-mail.
Zo niet, neem dan contact met ons op.
Velden met een * zijn verplicht