• Telefoon 088 356 20 00
 • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Stage Jeugdzorgwerker (HBO) Team Boemerang - Ubbergen

Kom ervaring opdoen in intensieve ambulante begeleiding

Entrea lindenhout biedt specialistische orthopedagogische hulp en onderwijs aan kinderen in de knel en hun gezinnen. Voor kinderen, jongeren en gezinnen met complexe problematiek. Want juist in de meest complexe situaties willen we hulp en speciaal onderwijs kunnen bieden. Zo snel als het kan, zo kort als het kan én in samenhang. Vanuit onze visie dat alle kinderen thuis horen, of anders zo thuis mogelijk. Ons werkgebied is Gelderland, Overijssel, Noord-Oost Brabant en Noord-Limburg.

Stages bij entrea lindenhout

We vinden het belangrijk om van elkaar te leren. Daarom zijn stagiaires van de HBO opleiding Social Work (SPH/Pedagogiek/MWD) die afstuderen binnen het (uitstroom)profiel Jeugdzorg van harte welkom om binnen onze organisatie ervaring op te doen.

Stage Jeugdzorgwerker B

Voor het schooljaar 2021-2022 kun je stage-ervaring opdoen in de functie van Jeugdzorgwerker voor 30 uren per week, in afdeling/team De Boemerang (gezin centraal met flexibel verblijf 12), locatie en standplaats Ubbergen. Wij zoeken een stagiaire voor de periode februari 2021 t/m januari 2022.

Inhoud van de stage

Leergroep ‘de Boemerang’ richt zich op gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd met gedrags-en opvoedingsproblemen. De module biedt een combinatie aan van ambulante begeleiding bij de gezinnen thuis met daarnaast een leergroep waar de kinderen (en ook de ouders) kunnen oefenen aan gedragsverandering.
Dit alles wordt vormgegeven aan de hand van de methodiek ‘Gezin centraal’. De kinderen kunnen zowel overdag als in de nacht op de leergroep vaardigheden oefenen die ze vervolgens kunnen toepassen in de thuissituatie.
Openingstijden van de leergroep zijn van maandag tot vrijdagavond aaneensluitend. De disciplinaire teamvergadering vindt op maandagochtend plaats, waar je als stagiaire ook bij aanwezig bent.
Er wordt gewerkt met een onregelmatig rooster. Als stagiaire werk je veelal op de middagen en avonden (tot 21:30 uur), op deze tijden zijn de kinderen namelijk op de leergroep en zijn er vaak huisbezoeken met de gezinnen.

Omschrijving van de taken

Onder begeleiding van je collega’s kun je de volgende taken leren:

 • Individuele begeleiding geven aan de kinderen;
 • Leiding geven aan een groep kinderen;
 • Het begeleiden van gezinnen, tijdens huisbezoeken en op de leergroep;
 • Het verzorgen van activiteiten;
 • Het verzorgen van verslaglegging;
 • Observeren;
 • Actieve bijdrage leveren aan teamvergaderingen;
 • Actief deelnemen aan overdrachten.

Ben jij de persoon die...

 • Stevig in zijn/haar schoenen staat;
 • Zowel zelfstandig als in teamverband goed kan functioneren;
 • Zich wil verdiepen in gedrags- en opvoedingsproblemen;
 • Gedreven, gepassioneerd en nieuwsgierig is;
 • Lef toont en zijn/haar eigen werkwijze wil ontwikkelen. Solliciteer dan op deze vacature.

Wij bieden jou

Wij bieden je stagebegeleiding door een vaste stagebegeleider binnen een zelfsturend team. De CAO-Jeugdzorg is van toepassing. De stagevergoeding bedraagt € 250,-- bruto per maand bij 32 uur per week. Bij een stage van minder uren per week, is de stagevergoeding naar rato. Verder bieden wij je een prima werksfeer bij een vitale en dynamische organisatie.

Heb je belangstelling?

Stuur ons vóór 31 oktober 2020 je sollicitatiebrief en CV via onderstaand sollicitatieformulier, onder vermelding van het vacaturenummer S21202.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 18 november tussen 11.00 em 14.00 uur.

Heb je vragen over deze stage, neem dan gerust contact op met een medewerker van de Boemerang: Chantal Derksen , e-mail; c.derksen@entrealindenhout.nl.

In verband met de grote hoeveelheid reacties vragen we je begrip voor het volgende:
Om zoveel mogelijk studenten een stagemogelijkheid te bieden, mag je maximaal op 2 stagevacatures solliciteren. Meer sollicitaties per persoon nemen we niet in behandeling.

Solliciteer direct!

Sollicitatieformulier stageIk heb het privacybeleid gelezen en ga akkoord
Na verzenden ontvangt u een bevestiging per e-mail.
Zo niet, neem dan contact met ons op.
Velden met een * zijn verplicht