• Telefoon Contact
 • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Meewonend Begeleider YOIN - Rheden

De opvang en het begeleiden van het wonen en opgroeien van minderjarige vluchtelingen is in Nederland neergelegd bij meerdere organisaties. Lindenhout is één van die organisaties. Onder de naam YOIN zorgen wij voor opvang, wonen en opgroeien van ruim 120 minderjarige vluchtelingen, in de leeftijd van 15 tot en met 17. We doen dat in de regio’s Nijmegen, Arnhem, Ede, Doetinchem, Apeldoorn, Wageningen, Rheden en Lingewaard.

Ben jij een toegewijde professional die vanuit een fijne werkomgeving het vak van jeugdzorg wil uitoefenen? Wil jij een bijdrage leveren aan een veilige omgeving voor onze kinderen? Vind je het belangrijk dat de relatie centraal staat in de hulpverlening? Dan zijn wij ontzettend benieuwd naar jou!

Werken bij entrea lindenhout

Entrea lindenhout is één van de grote aanbieders van specialistische jeugdhulp in Gelderland. Onze keten van ondersteuning en zorg omvat (ambulante) specialistische jeugdhulp, diverse vormen van pleegzorg en speciaal onderwijs. We bieden aan kind en gezin hulp thuis, in wijk en buurt, met daghulp, op school, in een pleeggezin en in gezinshuis of behandelgroep. Dat doen we zo snel als het kan, zo kort als het kan én in samenhang.

Doelgroep en locatie

Voor de wat jongere en meer kwetsbare jongeren (14 - 17 jarigen) hebben we bij YOIN een vernieuwende woonvorm opgezet. Maximaal acht jongeren wonen - samen met drie ‘mee-wonende’ woonbegeleiders - samen in een kleine woongroep. Door deze opzet is er voor deze jongeren meer continuïteit in de begeleiding en ontstaat een natuurlijk opvoedkundig klimaat. De structuur van het dagelijks leven wordt op een kalme en niet geforceerde manier opgebouwd. Er is meer ruimte voor persoonlijke aandacht en individuele verhalen. Het opbouwen van een netwerk voor iedere jongere in en rondom het huis maken we op deze manier zo laagdrempelig mogelijk.

Wat ga je doen?

Als mee-wonend begeleider leef en woon je, afgewisseld door en samen met je twee collega’s, met acht jongeren in de kleine woongroep. Je hebt in het huis ieder je eigen zit/slaapkamer en ook alle jongeren hebben een eigen kamer. Samen met je collega’s verdeel je je werkdagen (ongeveer 245 etmalen) en je vrije dagen (circa 120) over het jaar en zorg je voor continuïteit in de begeleiding van de jongeren. Je eigen leven speelt zich dus ook af in het woonhuis en ook je eigen netwerk zal er op een natuurlijke manier regelmatig zijn. En dat is ook de bedoeling want zo maken we het leven voor de jongeren ook zo gewoon mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan zo iemand als de moeder van één van de mee-wonend begeleiders die het heerlijk vindt om zo nu en dan voor de hele groep te koken. Of een goede vriendin die extra aandacht wilt geven aan de Nederlandse taal van de jongeren. Of een vriend die het mooi vindt om met de hele groep voetbal te kijken. Het is een functie die misschien wel meer een manier van leven is, dan een manier van werken.

In het ‘creëren van een fijne en veilige omgeving’ is onze overtuiging dat dit voor kinderen en jongeren thuis is. En als de hulp thuis niet kan of als een jongere op weg wil naar zelfstandigheid, dan is ‘zo thuis mogelijk’ ons uitgangspunt.

Wat neem je mee?

We zoeken een professional die ervaring heeft in het creëren van een prettige leefsfeer in een woongroep. Samen met je collega’s Koen en Naomi werk je zelf organiserend en zorg je voor een kalm klimaat waarin aandacht is voor ieder kind. Je bouwt aan rust, veiligheid en een netwerk waarbinnen de jongeren kunnen groeien naar zelfstandigheid.

We vinden het belangrijk dat je sociaal vaardig bent en makkelijk contacten aangaat in bijvoorbeeld de buurt. We willen dat je de jongeren daarin de weg wijst of op sleeptouw neemt, zodat ze zelf contacten aangaan en leren onderhouden. Je hebt goed contact met de voogden, met familie in het land van herkomst waar dat mogelijk is, met school en andere instanties. Je bent in staat om lastige situaties op een constructieve, positieve en oplossingsgerichte manier aan te gaan. Bovendien ben je professional genoeg om oog te hebben voor afwijkend gedrag, zodat er signalering en doorverwijzing is bij eventueel complexe problemen.

In je werk kun je terugvallen op direct beschikbare en bereikbare collega’s, je werkbegeleider of de bereikbaarheidsdienst van Lindenhout.

En vooral zoeken we iemand die deze jonge vluchtelingen de beste start voor een succesvolle integratie en een mooi en zelfstandig leven in Nederland wil geven. Iemand die hier vanuit zijn of haar professionaliteit op een creatieve en positieve manier vorm aan wil geven.

We nodigen je van harte uit te reageren wanneer je je herkent in dit profiel en minimaal een afgeronde MBO opleiding (Sociaal Pedagogisch Werk) hebt. Het kunnen spreken van de taal en/of begrijpen van de cultuur van de vooral Eritrese jongeren is een absolute pré. Sowieso is het belangrijk één of meerdere vreemde talen (Arabisch, Tigrinya, Dari, Engels) te kennen. Daarnaast is een goede beheersing van de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk) noodzakelijk. Gezien de aard van het werk is het belangrijk dat je beschikt over een professionele werkhouding en feedback kan geven en ontvangen. Alle toekomstige medewerkers moeten een geldige Verklaring Omtrent Gedrag overleggen.

Wij bieden jou

 • • Een contract van 4 maanden (ziektevervanging, mogelijk langer dan 4 maanden) en een salaris in schaal 8 van minimaal € 2.310,83 en maximaal € 3.431,71 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur;
  • Een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsplan en diverse collectieve verzekeringen waaronder een zorgverzekering;
  • Aandacht voor en mogelijkheden tot leren en ontwikkelen middels ons opleidingenportaal en uitgebreid intern en extern scholingsaanbod;
  • Een kans om (in)direct verschil te maken in het leven van een kind;
  • De mogelijkheid om aan de slag te gaan binnen een zelfsturend team en één van de teamtaken die hier bij horen op je te nemen.

Meer informatie

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Dan ontvangen we je CV en korte motivatie graag uiterlijk 1 juli 2019, o.v.v. vacaturenummer 2019-040.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact op met [naam leidinggevende] via [telefoonnummer]. [Hij/Zij] beantwoordt graag je vragen.

 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Een VOG-screening (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
 • Entrea lindenhout is lid van de Werkgeverij. Dit betekent dat je als (toekomstig) medewerker van deze organisatie jouw werkzekerheid vergroot, jouw kennis en netwerk kan ontwikkelen, dat je beter regie houdt op jouw loopbaan en meer voordelen. Kijk voor meer informatie en voor een overzicht van de deelnemende organisaties op www.dewerkgeverij.nl.
  Vermeld indien je werkzaam bent binnen de Werkgeverij dit duidelijk in je sollicitatiebrief.

Solliciteer direct!

Sollicitatieformulier