• Telefoon 088 356 20 00
  • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Hulp bij scheiden met kinderen

Als je gaat scheiden, blijf je samen de ouders van jullie kinderen. Scheiden met kinderen is moeilijk en heeft een grote invloed op jullie kinderen.

Hand

Opvoeding na scheiding

Na een scheiding is de opvoeding een enorme uitdaging. Door de kinderen blijven jullie na de scheiding elkaar zien en moeten jullie gezamenlijk beslissingen nemen. Lukt het na de (echt)scheiding niet om het ouderschap en de omgang met de kinderen goed in te vullen? Lopen conflicten op en komen jullie er door de strijd er samen niet meer uit? Of laat je kind ontwikkelings- en/of gedragsproblemen zien? Dan kunnen we jullie en jullie kinderen helpen.

Hulp voor gescheiden ouders met kinderen

Voor kinderen verandert er veel na een scheiding: hun thuis zal niet meer hetzelfde zijn. Entrea lindenhout heeft verschillende hulpvormen voor gescheiden ouders met kinderen:

Ouderschap Blijft

Ouderschap Blijft Itemfoto

Bij Ouderschap Blijft ondersteunen we de ouders bij het opnieuw vormgeven van het ouderschap. Ouderschap Blijft helpt je om beter te communiceren in het belang van je kind en om samen een duidelijke omgangsregeling te starten en te onderhouden.

Schip

Schip-itemfoto

Het doel van Schip is om ex-partners met een verstoorde relatie opnieuw met elkaar te verbinden, zodat ze daarna samen kunnen optrekken in hun gezamenlijk ouderschap.
In de SCHIP-aanpak is aandacht voor het verlies dat zich schuilhoudt onder het conflict, aan de rouw die echtscheiding veroorzaakt, aan erkenning van wederzijds leed en aan herstel van het geschonden vertrouwen.

Parallel solo ouderschap (PSO)

PSO item

Soms lukt het ouders, ook na een scheiding, niet de strijd te staken en hun focus te richten op de relatie als ouder met hun kind(eren). Wanneer het ouders niet lukt (met inzet van hulp) deze strijd te verminderen of te stoppen bieden we hulp aan in de vorm van Parallel solo ouderschap. Bij parallel solo ouderschap geven ouders ieder hun eigen gezinsleven en ouderschap met hun kind(eren) vorm. Parallel solo ouderschap is beschikbaar in de regio Noord en Midden van entrea lindenhout.

Training ACT4Kids

Jongen zittend entrea lindenhout 420x255

Als ouders in een moeilijke scheiding zitten, is dat voor kinderen vaak een onzekere situatie en dat kan heel lastig zijn om mee om te gaan. Niet ieder kind heeft al voldoende vaardigheden om met moeilijke en vervelende ervaringen om te gaan.
ACT4Kids kan kinderen in een complexe scheiding helpen om hun vaardigheden te versterken en nieuwe aan te leren om beter met de situatie om te gaan. *Op dit moment beschikbaar in onze regio's noord en midden Gelderland.

Download ook

Let op! Wanneer u hulp krijgt vanuit de hulpvorm Parallel solo ouderschap (PSO) dan gelden andere afspraken over informatieverstrekking en dossier, zie daarvoor de onderstaande folder PSO Informatieverstrekking en dossier entrea lindenhout.

Wil je meer informatie of heb je een vraag over onze hulp bij scheiden met kinderen?

Velden met een * zijn verplicht