• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Onderwijs en zorg

De kracht van samen

Tas

Entrea lindenhout benut de kracht van de combinatie van onderwijs en zorg. Kinderen met een onderwijs- en een zorgvraag krijgen ondersteuning op maat. Zo zijn er combinatiegroepen voor extra ondersteuning aan kinderen die het moeilijk vinden om de hele dag goed in een klas te functioneren.

Ook wanneer ouders en school het wenselijk vinden om extra begeleiding of ondersteuning in de klas of thuis in te zetten, is dit binnen entrea lindenhout te realiseren. Hierbij kun je denken aan ambulante begeleiding of (flexibele) dagbehandeling.

Combigroep

Kinderen die tussen de 4 en 6 jaar oud zijn, kunnen gedurende één jaar in een Combigroep meedraaien. De Combigroep heeft speciaal onderwijs en behandeling geïntegreerd, waardoor je
kind de meest passende (leer)omgeving en pedagogische aanpak krijgt. De behandeling wordt vormgegeven door leerkrachten en jeugdzorgwerkers samen.

De kinderen in de Combigroep hebben problemen met hun ontwikkeling in sociaal-emotioneel opzicht en/of op het gebied van het leren. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een verstoorde ontwikkeling van de spraak-taal, de motoriek, cognitie, gedrag, emotie en/of spel. De problemen van het kind hangen veelal samen met ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, stoornissen in het autistisch spectrum, leermoeilijkheden, een (medisch) belaste voorgeschiedenis van het kind of een verstoorde hechting. Daarnaast kunnen andere zaken een rol spelen in het gezin, die de problemen versterken. Denk daarbij aan opvoedproblemen, persoonlijke problemen van ouders en/of verzorgers en aan problemen met familie of buurt.

In de regio Achterhoek werken entrea lindenhout en speciaal onderwijs De Isselborgh (SOTOG) samen in Combigroep Doetinchem.

Ambulante pedagogische ondersteuning

Je kind heeft extra aandacht nodig. Misschien heeft hij moeite met contacten aangaan met andere kinderen, met het uiten van emoties, wordt hij snel boos en opstandig, zijn er taalproblemen of een motorische achterstand. Je kind dreigt achter of geïsoleerd te raken op school. Met Pedagogisch ambulante ondersteuning helpen we in de eigen omgeving van je kind: op school, bso, peuterspeelzaal of kinderdagverblijf en thuis.

Ambulant pedagogische medewerkers observeren en ondersteunen je kind, coachen medewerkers op school en werken nauw samen met jou als ouder, begeleider of leerkracht. We adviseren en coachen je als ouder en de school hoe jouw kind in zijn dagelijkse omgeving goed geholpen kan worden. Als het nodig is bieden we extra ondersteuning bij je thuis.

Wil je meer informatie of heb je een vraag over ons onderwijs in combinatie met zorg?

Velden met een * zijn verplicht