• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Cursussen voor professionals

Leren van elkaar door praktijkgerichte cursussen

Kennis delen als professionals

Binnen entrea lindenhout leren we via intervisie en scholing. In het kader van professionalisering wisselen wij graag trainingen en scholingsprogramma's uit met collega-professionals. Zo werken we samen praktijkgericht aan ons vakmanschap en de verdere professionalisering in jeugdhulp en onderwijs.

We zijn door CEDEO erkend als opleidingsinstituut. Bijna al onze interne opleidingen zijn door SKJ (kwaliteitsregister Jeugd) geaccrediteerd.

JIMbasis training: start in september

JIM staat voor ‘Jouw Ingebrachte Mentor’. Het idee is simpel maar effectief: een jongere die problemen ervaart draagt zelf iemand aan die zich beschikbaar stelt voor begeleiding en hulp. Deze JIM krijgt op diens beurt begeleiding en werkt samen met de relevante professionals.

Itemfoto JI Mbasis training

De JIMbasis training is bedoeld voor professionals die werken in de jeugdhulpverlening, J-GGZ en LVB zorg. Je leert de methodische kennis en vaardigheden voor het vormgeven van de JIMaanpak. In september start in Arnhem een nieuwe training. Interesse? Je kunt je nog aanmelden.

Zorgen voor getraumatiseerde kinderen

StreetTalk: gastlessen door ervaringsdeskundige jongeren

Gastcollege Itemfoto

Niet alleen onze professionals delen hun kennis. Ook de jongeren uit de Jongerenraad van entrea lindenhout zijn als ervaringsdeskundigen actief op middelbare scholen, ROC en Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN). Onder de naam StreetTalk geven zij gastlessen. Als jongeren uit de jeugdzorg vertellen zij over hun achtergrond, hoe zij de hulp ervaren en gaan zij met leerlingen en studenten in gesprek. Wil je ze ook eens uitnodigen bij jouw school of opleiding? Stuur dan een mail naar de Jongerenraad.

Ik heb een vraag over cursussen voor professionals

Velden met een * zijn verplicht