• Telefoon 088 356 20 00
  • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Onderwijs entrea lindenhout

Kinderen horen in het reguliere onderwijs, maar soms hebben zij tijdelijk meer ondersteuning nodig dan hun gewone basisschool kan bieden. Deze kinderen kunnen terecht bij onderwijs entrea lindenhout

De Bron, De Berg, De Tapir en De Hertog

We hebben vier scholen in Ubbergen, Nijmegen en Tiel:

Vaardigheidstrainingen

Voor kinderen die veel problemen ervaren met dagelijkse situaties in het gezin, op school of in de omgang met leeftijdgenoten zijn er vaardigheidstrainingen. Met deze trainingen werken ze aan (faal)angst, omgang met emoties en zelfvertrouwen. Tijdens de training, die kinderen soms alleen met een trainer doen en soms in een groepje met andere kinderen, leren ze anders met dingen om te gaan.

Een vaardigheidstraining kan gegeven worden in combinatie met een andere vorm van jeugdhulp of opvoedondersteuning. We hebben verschillende trainingen: sociale vaardigheidstrainingen, psycho-educatie, emotie-regulatie, spelbegeleiding, brugklastraining.

Observatiegroep

Wanneer je kind basisonderwijs gaat volgen of al volgt, kan het zijn dat de precieze onderwijsbehoefte nog niet duidelijk in beeld is. Je kind kan bijvoorbeeld niet mee komen in de klas en heeft (veel) gedragsbegeleiding nodig. Je zoon of dochter komt op school onvoldoende tot ontwikkeling.

Obervatiegroep Itemfoto

Het is dan belangrijk om voor je kind de best passende onderwijsplek duidelijk te krijgen. Dat kunnen we in onze observatiegroep. Onze observatiegroep is er voor leerlingen uit de onder- en middenbouw van het reguliere en speciaal (basis)onderwijs en voor jonge leerlingen die gaan starten met hun basisschoolloopbaan.

CombiPLUS

Onze school heeft een CombiPLUS. Een speciale klas voor leerlingen tussen 8 en 12 jaar. Leerlingen, die op school moeilijk in het gewone onderwijsritme van het speciaal onderwijs mee kunnen of door uitval niet (meer) naar school gaan. Door hun gedrag en concentratiebeperking hebben deze leerlingen veel meer aandacht en zorg nodig dan een gewone klas kan bieden.

Combi Plus itemfoto

De CombiPLUS is een kleine groep van maximaal acht leerlingen en de klas heeft een eigen ruimte voor een aanvullend begeleidingsprogramma. Helemaal op maat voor de leerling. De bedoeling is dat je kind binnen 1 jaar weer 100% kan deelnemen in een gewone klas van speciaal onderwijs.

Ik heb een vraag

Velden met een * zijn verplicht