• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp
openjewereld.nu

Aandacht voor een stabiel en veilig thuis voor kinderen

Voor een passende plek voor elk kind, waar het zo thuis mogelijk kan opgroeien zijn meer mensen nodig. Pleegzorg Nederland doet in de Week van de Pleegzorg (28 oktober t/m 4 november) een dringende oproep aan mensen om hun hart en huis open te stellen voor een pleegkind. Pleegzorgorganisaties en gemeenten in het hele land helpen mee om pleegzorg in beeld te brengen en nieuwe pleegouders te werven.

Voor zeker 40 kinderen op zoek naar pleegouders

In Gelderland zijn we voor zeker 40 kinderen nog op zoek naar een veilig thuis. Vooral als het gaat om meerdere kinderen uit een gezin, is het niet eenvoudig om het juiste pleeggezin te vinden. Op onze wachtlijst staan bijvoorbeeld geregeld broertjes en zusjes voor wie we een weekend- en vakantiegezin zoeken. Deze kinderen wonen gewoon thuis, maar het zou heel fijn voor ze zijn als ze samen elke twee weken bij een pleeggezin thuis mogen komen. Verder zijn we op zoek naar pleeggezinnen waar kinderen boven de 10 jaar terechtkunnen en pleeggezinnen die hun hulp aan willen bieden voor ‘zolang als nodig’.

Pleegzorg en corona

Gelukkig kan pleegzorg in coronatijd gewoon doorgaan. De werving en voorbereiding van nieuwe pleegouders gaan via onlinebijeenkomsten, webinars en persoonlijke gesprekken. Er staan veel onlinebijeenkomsten gepland in de Week van de Pleegzorg. Op www.weekvandepleegzorg.nl staan de activiteiten vermeld. Naast de online contacten zoeken we ook altijd naar mogelijkheden voor persoonlijk contact en een bezoek aan huis om een compleet beeld te vormen.

Geïnteresseerd in pleegouderschap? Ga naar www.ikwilpleegouderworden.nl voor informatie en informatiebijeenkomsten over pleegzorg bij entrea lindenhout.