• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Beleidsmedewerker ervaringsdeskundigheid voor entrea lindenhout

Angelo Beşikçi vergroot kennis en invloed van jongeren en kinderen in jeugdhulpverlening

Angelo Beşikçi (27) gaat de inzet van ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid vaste vorm geven in de jeugdhulpverlening van entrea lindenhout. Met een projectgroep en een beleidsplan dat hij al mee ontwikkelde, werkt hij aan een jeugdzorg waar ‘zorgen mét’ en ‘zorgen dát’ het uitgangspunt wordt naast ‘zorgen voor’. In de praktijk ontwikkelt hij concrete stappen om jongeren een stem te geven in belangrijke beslissingen, de ervaringskennis van (oud)cliënten in te zetten voor betere hulp en zorg, en ervaringsdeskundige collega’s te versterken en hun kennis te bundelen, vergroten en inzetten.

Beşikçi's opdracht is om ervaring onderdeel te maken van de beleidskeuzes en plannen, om de invloed van jongeren en kinderen groter te maken in onze organisatie en om te zorgen voor grotere kennis en bewustzijn.

Angelo Beşikçi: “Vanaf mijn 13e ben ik zelf cliënt geweest bij Lindenhout. Toen ik 18 werd, vond ik dat ik mijn ervaring wel in kon zetten in de wereld van de jeugdzorg. Ik ben vrijwilliger geworden bij de raad van cliënten (Lindenhout) en heb het JongerenNetwerk opgezet - de ‘Tomtom’ van jeugdzorgland, gemaakt door en voor jongeren. Zo heb ik een groot netwerk opgebouwd met professionals én jongeren."

Bouwsteen naast academische en professionele kennis

Ervaringskennis en -deskundigheid krijgen een vaste plek in de jeugdhulpverlening van entrea lindenhout. Zo sluiten jongeren aan bij de sollicitatiegesprekken met nieuw aan te nemen jeugdhulpverleners. Ook is er een netwerk van collega’s met eigen ervaringen in de jeugdzorg. Hun ervaring en de kennis die zij hierover in huis hebben, is een belangrijke bouwsteen naast de kennis uit academische bron en professionele praktijk.
En natuurlijk zijn er de cliëntenraad en de jongerenraad, van waaruit kennis en ervaringen vertaald kunnen worden naar beleid.
Dat alles om te zorgen dat onze jeugdhulpverlening ‘met passie en compassie’ steeds blijft aansluiten bij de (veranderende) belevingswereld van de kinderen, jongeren en gezinnen wiens pad we kruisen.