• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

BLOG Goodwill: Zó leerzaam is een moestuin

“Als eerste planten we de appelbomen, want wij willen heel graag zelf appelmoes maken!” Afgelopen voorjaar is de nieuwe biologische moestuin van entrea lindenhout in Ubbergen geopend. De moestuin is er gekomen op verzoek van een aantal jongeren die lid zijn van de Raad van Cliënten en past perfect bij het duurzaamheidsproject van deze jeugdzorginstelling. En bovendien is een moestuin erg leerzaam!Waar komt ons eten vandaan?

Met een moestuin zien kinderen hoe de tuinbonen uit blik eerst als zaden de grond ingaan. Voor het maken van appelmoes heb je appels nodig die je van de appelboom plukt. En om een zonnebloem te krijgen, moet je eerst een zaadje in een potje aarde doen en verzorgen. De aarde wordt gebruikt om eten te verbouwen. Het maakt de kinderen bewust van het belang om verantwoord met de aarde om te gaan. Het is letterlijk onze voedingsbodem.

Begeleiding

De kinderen die vooral tussen de 5 en 16 jaar oud zijn komen om heel verschillende redenen bij entrea lindenhout voor behandeling/begeleiding. Vaak omdat de situatie thuis tijdelijk of langdurig onveilig is; vaak ook vanwege gedragsproblemen van het betreffende kind, waarvan ouders niet meer weten hoe hiermee om te gaan. Vrijwilligers begeleiden de kinderen die komen helpen in de moestuin. Even naar buiten en actief bezig zijn. Met als resultaat groente en fruit uit eigen tuin.

Lees verder op :https://www.goodwill.nl/blog/zo-leerzaam-is-een-moestuin/