• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

IJsselstek wordt onderdeel entrea lindenhout

Doetinchemse zorgorganisatie voor gezinshuizen en kleinschalig wonen vindt onderdak bij ons

Het Achterhoekse IJsselstek heeft onderdak gevonden bij de Gelderse jeugdhulporganisatie entrea lindenhout. IJsselstek is een zorgorganisatie gericht op jongeren vanaf 15 jaar en jongvolwassenen. IJsselstek biedt gezinshuiszorg en kleinschalig wonen in Doetinchem en omgeving, voor jonge mensen die niet meer thuis (of in een pleeggezin) kunnen wonen en begeleiding nodig hebben in een stap richting zelfstandig wonen en leven. De jongeren kunnen na de overname blijven wonen waar ze nu zijn.

Annemarie Profittlich, bestuurder entrea lindenhout: “Wij bieden kinderen en gezinnen gespecialiseerde jeugdhulp, vooral bij hen thuis. We hadden tot nu toe dit kleinschalige wonen voor deze doelgroep niet. We werken in de Achterhoek al lange tijd samen met IJsselstek en kennen elkaar goed. Toen de eigenaar ons liet weten dat hij IJsselstek wilde gaan overdragen, vonden we het een mooi idee om deze zorgvorm toe te voegen aan wat wij jongeren al bieden. Het is fijn dat we de jongeren in Doetinchem zo continuïteit kunnen geven, op de plek waar ze wonen en met de hulpverleners die ze kennen. Ook is het voor de jongeren fijn dat als ze aanvullende hulp nodig hebben van entrea lindenhout, dat drempelloos kan.”

IJsselstek heeft 120 woonplekken op 20 locaties in en rondom Doetinchem. De 60 medewerkers van IJsselstek blijven in dienst en kunnen hun werk voortzetten als gewoonlijk. Mogelijke plannen voor de toekomst gaan pas vanaf komend jaar, samen gemaakt worden.