• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Jeugdlintje voor YOIN jongere

Sened sprong in het water om Milly (64) en hond Juno te redden

Zelf vond hij het eigenlijk niet zo bijzonder, maar wij zijn trots op Sened (15) die woont bij YOIN in Apeldoorn. Hij heeft namelijk in juni geholpen om de 64-jarige Milly en haar hond Juno uit het kanaal te redden. En daarvoor wordt hij nu onderscheiden met een Jeugdlintje. Hij krijgt dit op vrijdag 20 november thuis feestelijk uitgereikt van de loco-burgemeester én de kinderburgemeester van Apeldoorn.

Oproep voor redders

Labradoodle Juno was tijdens het uitlaten in het water gesprongen, maar kon niet zelf op de kant klimmen. Toen Milly haar hond eruit wilde vissen, schoot zij uit en belandde met zwaar gewatteerde jas en al in het water. Ze ging kopje onder. Seneds vriend Eyobal zag het vanaf de overkant; hij alarmeerde Sened en die en zwom snel naar haar toe. Met hulp van andere mensen, die met touwen en een bezemsteel aankwamen, kon Milly uit het water getrokken worden. Sened wist Juno een flinke duw te geven, zodat de hond ook veilig op de kant kwam. In de dagen daarna deed Milly een oproep in de Stentor om haar redders terug te vinden. Een leerkracht hoorde dat het over zijn leerlingen ging en hielp de jongens zich te melden voor een ontmoeting. Milly is intens dankbaar; over haar hond had ze zich nog meer zorgen gemaakt dan over zichzelf.

Even douchen

Sened was intussen rustig thuis aangekomen, netjes op tijd voor de afspraak die hij daar had. Hij zei er niet veel over, alleen: “Is het goed als ik nu even ga douchen. Ik was net in het kanaal.” Gelukkig wist Sened dat hij een goede zwemmer is, en heeft hij, voor iets wat hij zelf ‘best normaal’ vond, vandaag een feestje thuis.

YOIN is onderdeel van entrea lindenhout en begeleidt alleenstaande kinderen die als vluchteling in Nederland zijn gekomen met opvang, wonen en opgroeien.