• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Kinderen openen speelterrein Ubbergen

Hulp uit vele hoeken voor vernieuwing - buiten je hoofd leeg maken is het gezondst!

Gisteren openden kinderen het nieuwe speelterrein in Ubbergen: Levi knipte het lint door en liet in recordtijd zijn kunsten zien op het speeltoestel. Daarna reed Jeremy met huiveringwekkende snelheid het nieuwe fietscrossbaantje af. En ten slotte opende Joey met een enorme knal tegen de nieuw gekregen NEC-bal, het prachtig strakke trapveldje. Waarna alle kinderen zich lekker konden uitleven met klimmen, klauteren, schommelen, scheuren en natuurlijk een partijtje voetbal. Met dank aan de fantastische sponsoren en op de eerste plaats de mannen van de ‘Ciclistas de Bel Tempo’! RN7 kwam filmen en Levi gaf een interview. Wat een pro!

Wonen en leven

Het speelterrein, gelegen op de berg naast de Sint Maartenskliniek, is er vooral voor de kinderen die leven in drie huizen op het woonerf van entrea lindenhout: gezinshuis ‘De Vuurtoren’ en ‘Het Huis’ en ’t Woonhuis’. Hier verblijven zo’n 15 kinderen voor wie helemaal thuis wonen niet meer lukt en die soms dag en nacht hulp nodig hebben. Ook komen er in deeltijd, weekends en vakanties kinderen voor (dag)behandeling of die zo even elders kunnen zijn. En verder spelen kinderen van speciaal onderwijs-school ‘De Berg’ er. Bij elkaar een heleboel kinderen!

Vlog

Natuurlijk hielpen alle kinderen van klein tot (best wel) groot mee met opruimen, poetsen, verven en snoeien zodat het speelterrein nu klaar is voor de feestelijke opening.
Een van de kinderen maakte een vlog over de verbouwing van het ‘speelfort’.

Gewoon je hoofd leeg maken

Het terrein ziet er niet uit als ‘instellingsterrein’, maar gewoon als woonerf. “Alle kinderen hebben ruimte nodig om te spelen, bewegen en zich te verstoppen. Voor de kinderen hier, die in hun jonge leven soms al meer hebben meegemaakt dan jij en ik, is buiten spelen de meest gezonde uitlaatklep”, zegt Martine van der Burgt, manager Wonen & Opgroeien van entrea lindenhout. “Rennen, klimmen, je kracht en energie gebruiken, je hoofd leeg maken en je vrij en sterk voelen is voor hen zo belangrijk.” Het terrein is nu geschikt voor kleine kinderen, maar ook voor tieners die zich moeten uitleven.

Het speelveld kwam tot stand met dank aande Ciclistas de Bel Tempo, HAN Civil Society Lab, Stichting het Kind, Van Kesteren sloop- en grondwerk, Yalp sport- en speeltoestellen en Vario Fields speel- en sportvelden. Giesbers sponsorde de container voor de chillplek.