• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Open je wereld!

Week van de Pleegzorg start met nieuwe pleegzorgcampagne want er zijn dringend nieuwe pleegouders nodig.

Er zijn dringend nieuwe pleegouders nodig

Er zijn dringend meer nieuwe pleegouders nodig. In Gelderland: 495. Er zijn veel kinderen, ook bij entrea lindenhout, die wachten op het best passende gezin.

Het aantal nieuwe pleegouders neemt af en er is een toenemend tekort aan pleegouders. Dit heeft tot gevolg dat het vinden van de ideale match voor kinderen steeds minder goed lukt. Om meer kinderen, meer kansen te geven, zijn jaarlijks in Nederland 3.500 níeuwe pleegouders nodig. Eind 2018 waren er met 2.566 nieuwe pleegouders al bijna 1.000 te weinig. In Gelderland zijn er 495 nieuwe gezinnen nodig.

Help een kind zo thuis mogelijk opgroeien

Pleegzorg Nederland start tegelijk met de Week van de Pleegzorg de nieuwe campagne Open je Wereld.nu Een campagne waar ook entrea lindenhout en de andere pleegzorgorganisaties actief aan meedoen. Wij vragen aandacht voor het belang van pleegzorg en voldoende pleegouders. De campagne, die financieel mogelijk gemaakt is door het ministerie van VWS, is op 30 oktober afgetrapt.

Esther Overweter bestuurslid pleegzorg van Jeugdzorg Nederland: “Kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen wonen willen we graag zo thuis mogelijk laten opgroeien. Als dat bij de eigen ouders niet kan, dan het liefst bij pleegouders. Pleegzorg doe je samen, met ouders, kinderen en pleegouders. Om kinderen met succes en duurzaam in een gezin te plaatsen, is een zorgvuldige match tussen kind en pleegouders cruciaal. Het tekort aan beschikbare pleegouders betekent helaas dat de beste match niet altijd mogelijk is.”

Belangstelling?

Pleegzorg is er in vele soorten en maten. Kortdurend, voor langere tijd maar ook voor enkele weekenden in de maand, of een enkele dag in de week. Het liefst dichtbij de eigen leefomgeving van het kind, zodat het zijn eigen school kan blijven bezoeken en zijn ouders, familie en vriendjes in de buurt houdt.

Belangstelling? Kijk eens op openjewereld.nu of ikwilpleegouderworden.nl