• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Samen met kinderziekenhuizen en ggz best passende zorg

Netwerk Medisch-Psychosociale kindzorg regio Nijmegen officieel van start

Entrea lindenhout is in het Nijmeegse een actieve samenwerkingspartner voor ggz en kinderziekenhuizen CWZ en Amalia Kinderziekenhuis, als het gaat om specialistische en systemische zorg rondom een kind met chronisch somatische en psychosociale problemen.

Best passende zorg en 'warme' overdrachten

De afgelopen drie jaar hebben alle partners die te maken hebben met deze vorm van zorg in en rond Nijmegen samengewerkt om te kijken hoe de best passende vorm van kindzorg beter op elkaar afgestemd kan worden en overdrachten ‘warm’ kunnen verlopen.Het resultaat van dit project is dat door warme overdracht een kind die deze zorg nodig heeft en het gezin waartoe het kind behoort de zorg sneller op de juiste plek krijgt en de overdracht tussen zorgverleners soepeler en efficiënter verloopt. Dat heeft weer direct effect op het welzijn en de sociale ontwikkeling van het kind en de ouder/verzorger en de deelname van het kind aan normale dagelijkse activiteiten, in de eigen omgeving.

Verbeteren van coördinatie in de regio

De samenwerkende partners gaan zich naast deze individuele zorg ook inzetten voor het verbeteren van de coördinatie tussen somatische en psychosociale expertise in de regio.De partners die betrokken zijn bij dit project, Entrea Lindenhout jeugdzorg, Karakter, Propersona, Vrijgevestigde jeugd ggz, CWZ en het Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis, zijn tevreden over het resultaat tot nu toe.

Op maandag 25 november zijn alle partijen bij elkaar geweest om de voortgang van deze samenwerking te formaliseren in een convenant. Hierin komen we overeen welke verbeteringen wij willen gaan realiseren en welke bijdrage we daarin leveren. Manager John Goessens (vierde van links) tekende vol vertrouwen en enthousiasme namens entrea lindenhout.