• Telefoon 088 356 20 00
 • [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Van leren groei je - lees Present #20

Graag nodigen we je uit om de nieuwe Present te lezen, ons digitale magazine. We belichten dit keer de bijzondere kracht van mensen om te leren. Lees je met ons mee?

In deze Present:

 • Persoonlijke handleiding: gemaakt door de dagbehandeling
  Dagbehandeling is een plek waar we kinderen spelenderwijs leren kennen, observeren, en belangrijke nieuwe vaardigheden helpen oefenen. Fijn spelen met andere kinderen bijvoorbeeld, of je gevoelens op een goede manier uiten. We zoeken uit wat werkt en geven hun persoonlijke ‘handleiding’ door aan ouders.
 • De wereld van YOIN
  Onze speciale club van mensen die jonge vluchtelingen die zonder ouders in ons land aankomen, een thuis geven. Ze hebben de broodnodige kennis en kunde om deze ‘wereldburgers’ te helpen Nederlandse burgers te worden. Zo kleurrijk en contrastrijk hun verhalen zijn, zo is ook dit team dat volop put uit alle ervaringen van jongeren en collega’s.
 • Stagiaires over entrea lindenhout
  Hoe vinden zij het om bij ‘de grootste van Gelderland’ over de vloer te komen? En voelt dat echt zo ‘groot’? De vraag is wie het meeste leert van wie…
 • De baas in de bus
  Taxibusjes met kinderen erin zijn een bekend verschijnsel voor wie in aanraking komt met gespecialiseerde jeugdhulpverlening: de ritjes van huis naar school naar opvang en weer naar huis. Best een hele toer. Wel eens bedacht hoe belangrijk degene is, die onze kinderen rijdt?

Verder nodigen we je uit te komen binnenkijken bij een woongroep (niet gezellig? echt wel!), de prijswinnende film van Shiro en Jano te kijken, en kennis te maken met onze meest ervaren ervaringsdeskundige.

Present 20