• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

De Hertog uitgeroepen tot sportiefste school van Nederland

Op woensdag 23 maart was de uitreiking in Groningen

De Hertog uitgeroepen tot sportiefste school van Nederland

Op woensdag 23 maart 2022 was de uitreiking voor de ‘Sportiefste Speciaal Onderwijs school van Nederland’ in Groningen. Een deskundige jury verkoos De Hertog, onze SO-school in Tiel tot winnaar in de categorie ‘Sportiefste SO-school van Nederland’. Wat een mooie opsteker, van harte gefeliciteerd voor onze collega's!

Beweging verweven in de zorgstructuur

De jury van het SO is onder de indruk van de gedreven vakleerkrachten die zorgen voor een breed aanbod bewegen en sport. Bewegen zit daarnaast verweven in de zorgstructuur en het naschools aanbod sluit aan bij de doelgroep en biedt bovendien veel uitdaging. "De school ademt echt bewegen. Dit was te zien in de gymzaal, in de klaslokalen, maar ook na schooltijd, "aldus jurylid Saskia Biesterbosch van de CALO."

Dit voelt echt als een beloning, want voor onze doelgroep valt het echt niet altijd mee om een sport te vinden. We doen heel veel met bewegen in de school. We hebben een geweldige dag gehad," aldus vakleerkrachten Mieke Akkermans en Dennis Bargeman. Directeur Arjen Schimmel is met recht trots op zijn leerlingen, docenten LO ('gym') en de groepsdocenten: "Het was een spannende reis naar Groningen, mooie workshops judo en korfbal, en een bloedstollende finale!"

De KVLO, Kenniscentrum Sport en Bewegen, NOC*NSF en Special Heroes Nederland organiseerden, in samenwerking met de Hanzehogeschool Instituut voor Sportstudies, deze feestelijke finaledag.Meer over De Sportiefste School van Nederland