• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Geweldloos Verzet helpt ouders van pubers die geen kant meer uit kunnen

Of het nu gaat om geweld, woede-uitbarstingen, liegen, stelen of om extreme angst, dwang, schoolverzuim of internetverslaving. Ouders die in de opvoeding van hun puberzoon of -dochter vastlopen, vervallen vaak in een ‘harde aanpak’ of geven juist (te veel) toe. Manieren die de situatie thuis en de opvoeding juist doen escaleren. Geweldloos Verzet is het effectieve alternatief in ons hulpaanbod, zonder dat de medewerking van de jongere nodig is.

Van onmacht naar kracht

In het hulpaanbod Geweldloos Verzet wordt vastberaden verzet -zonder dreigen en straffen- en positieve aanwezigheid –zonder toegeven- gecombineerd. Gesteund door hun netwerk leren ouders om hun gezag én de relatie met hun kind op een positieve manier te herstellen. Zij leren dat zij dit kunnen bereiken door alleen hun eigen gedrag te veranderen. En zij leren hoe ze dit kunnen doen. Als ouders zelf. Een motivatie of medewerking van hun kind is daarbij niet nodig.

‘Met 10 bijeenkomsten werd opvoeden ineens weer leuk’

Geweldloos Verzet is een hulpvorm met van ongeveer 10 bijeenkomsten bij de ouders thuis, of indien gewenst op een van onze kantoorlocaties. Tussendoor zijn er telefonische contacten. Richard, vader van Joey: ‘Het hielp mij om bij heftige escalaties de rust te hebben om mijn reactie uit te stellen. Juist door mijn reactie uit te stellen en te kiezen op welk gedrag ik wilde reageren, kon ik mijn kind veel beter bereiken. Ik heb als vader meer zelfvertrouwen en rust gekregen, en dat geldt zeker ook voor mijn vrouw. Opvoeden is ineens weer leuk!’

Geweldloos Verzet is bedoeld voor ouders en pleegouders van jongeren tussen de 12 en 19 jaar die agressief en/of destructief gedrag laten zien.

Neem voor meer informatie over dit hulpaanbod contact op met het Entreeteam: 088 356 30 00.

Of stel je vraag via onderstaand formulier

Velden met een * zijn verplicht