• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp
Headerafbeelding

Interview met stagiair Yixanne Meeuwsen

Yixanne Meeuwsen loopt stage bij entrea lindenhout voor haar master "Pedagogische Wetenschappen".

Op zoek naar een leuke masterstage?

Yixanne

Yixanne is opgegroeid in het mooie Groningen. Voor haar studie Pedagogiek is ze verhuisd en inmiddels woont ze alweer 6 jaar in Nijmegen. Momenteel loopt ze -als stagair- mee met de gedragswetenschappers gezinshuizen en pleegzorg. Voordat Yixanne hier stage kwam lopen was ze al bekend met de organisatie entrea lindenhout. Ze heeft affiniteit met jeugdzorg en ook de ambitie om binnen jeugdzorg te werken. Tijdens de zoektocht naar een masterstage was ze er dan ook al snel uit. Ze wil stage lopen bij entrea lindenhout! Yixanne: “Toen ik op zoek ging naar een masterstage wist ik dat ik graag bij entrea lindenhout wilde stage lopen, omdat entrea lindenhout veel mogelijkheden biedt en ik mij ook erg kan vinden in de visie en de missie van waaruit entrea lindenhout werkt.”

Entrea lindenhout – een dynamische organisatie

Yixanne is enthousiast over de algehele visie en de missie van entrea lindenhout. In het bijzonder over de drijfveer dat een kind thuis hoort of zo thuis mogelijk. Daarnaast vindt Yixanne maatwerk en ook het contextueel hulp verlenen interessant. Yixanne Meeuwsen: “Het blijven ontwikkelen als organisatie vind ik belangrijk en dat spreekt mij ook erg aan.”

Vooral veel leren

De grootste uitdaging tijdens haar stage, volgens Yixanne, is om te laten zien dat ze met de professionals mee kan draaien binnen entrea lindenhout. Ze wil in de toekomst graag in een jeugdzorgorganisatie werken. Daarom vindt ze het belangrijk om nu al goed zichtbaar te zijn. “Je profileren als stagiaire in een grote organisatie als entrea lindenhout kan best wel spannend zijn”. Yixanne hoopt vooral veel te leren van extreem complexe situaties, waarvoor als gedragswetenschapper gezinshuizen en pleegzorg een beroep op je wordt gedaan.

Een tip voor toekomstige stagiaires

Haar advies is om vooral niet bang te zijn om jezelf kwetsbaar op te stellen en veel vragen te stellen aan de zorgprofessionals. Tegelijkertijd vindt zij het ook belangrijk om je eigen grenzen en je eigen leerproces in de gaten te houden. En soms dan ook de keuze te maken om ‘nee’ te zeggen. Yixanne: “Geniet vooral van alle leermogelijkheden die de stage jou brengt en maak er volop gebruik van.”