• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanmelden voor hulp
Aanmelden voor hulp

Met Flexibel Verblijf stappen zetten om weer thuis te kunnen wonen

De 10 jarige Sharon verbleef in een behandelgroep kinderpsychiatrie. Weer thuis wonen was de wens van het hele gezin, maar daarvoor was nog wel extra ondersteuning nodig. Hoe om te gaan met haar autisme en agressieve buien bijvoorbeeld. De Boemerang bracht de oplossing. Ambulante gezinsbehandeling met een trainingsgroep als steun. En met ‘Gezin Centraal met Flexibel Verblijf’ doet iedereen mee.

We hadden hulp nodig bij het snappen hoe autisme werkt

Moeder Kim woont met Sharon en haar 6-jarig zusje samen met oma. De ouders zijn gescheiden maar er is als opvoeders goed contact. De kinderen gaan regelmatig naar vader, en vader komt ook regelmatig bij de kinderen thuis. Kim: ‘We hadden hulp nodig bij het snappen hoe autisme werkt, wat wij konden doen om dingen aan te passen in het gezin, om er zelf beter mee om te kunnen gaan.’ Dingen die Sharon lastig vindt of niet begrijpt, stapelen zich op in haar hoofd. Het resultaat waren agressieve buien die het gezin alleen maar in grotere problemen bracht. Kim: ‘We hadden echt handvatten nodig om hiermee om te kunnen gaan.

Iedereen leert veranderen

De Boemerang combineert met ‘Gezin Centraal met Flexibel Verblijf’ de kracht van thuisbehandeling en leren in de groep. De doelen van de behandeling zijn samen met de ouders en Sharon gesteld. De ouders leren meer op één lijn te staan in hun opvoeding en meer grenzen aan te geven. Sharon leert om aan te geven wanneer ze iets niet begrijpt of er last van heeft omdat dingen niet gaan zoals ze in haar hoofd heeft. De methodiek Kids Skills die in de groep gegeven wordt, helpt haar hierbij. Kim: ‘Sharon heeft enorm hard gewerkt aan haar leerdoelen van Kids Skills en deze ook thuis laten zien. Ook wij hebben beter geleerd hoe om te gaan met haar en met elkaar. Hierdoor is het rustiger thuis en kunnen wij weer meer ontspannen met elkaar.’

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/0VC7Pff1-MM

Zelfs de kookdame is een schat!

Kim: ‘De Boemerang biedt een hele fijne plek met een warm en leuk team. Met name de benadering die zij hebben naar de kinderen toe is heel liefdevol, maar toch duidelijk en gestructureerd. Iedere medewerker is even betrokken, enthousiast en professioneel. Zelfs de kookdame is een schat!’ Moeder vertelt het juist zo fijn te vinden dat de hulpverleners van De Boemerang ook in de thuissituatie komen. ‘Dan ontstaat er een duidelijk beeld hoe het thuis is en wat er verbeterd kan worden. De mentor van Sharon is goed op de hoogte van de ouders en de thuissituatie en niet alleen van Sharon zelf. Alles is goed op elkaar afgestemd. En niet te vergeten: de hulpverleners staan open voor inbreng en betrekken alle gezinsleden in de behandeling. En dat vinden wij ook héél belangrijk.’

Gezin Centraal met Flexibel Verblijf sluit aan bij wat de cliënt als doel stelt. Zo gaan gezinnen actief aan de slag met wat voor hen werkt. Meer weten? Lees de folder of bekijk het filmpje.